Δημοσκόπηση δίνει στον Μακρόν 55% και 44% στη Λεπέν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μια εβδομάδα μένει από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το βαρόμετρο γέρνει υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν, όμως οι εκτιμήσεις για μάχη στον τελικό γύρο παίζουν πολύ στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο Ipsos Sopra & Steria που πραγματοποιήθηκε για το France Info και το Le Parisien-Today στη Γαλλία που δημοσιεύτηκε το Σάββατο. Πριν από πέντε χρόνια, ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε με 66,1% των ψήφων έναντι 33,9% της Μαρίν Λεπέν.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι επτά ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο, ο «δείκτης συμμετοχής» θα ήταν 72%, επίπεδο πολύ κοντά σε αυτό του 1ου γύρου (73,7%).

Μεταξύ των Γάλλων που ψήφισαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022, το 33% σκοπεύει να ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, το 16% τη Μαρίν Λεπέν και το 51% δεν εξέφρασε την πρόθεσή του να ψηφίσει (αποχή, λευκή ή μηδενική ψήφος, δεν απαντώ). Μεταξύ των ψηφοφόρων του Γιανίκ Ζαντό, το 59% σκοπεύει να επιλέξει τον απερχόμενο πρόεδρο στον δεύτερο γύρο και το 7% η Μαρίν Λεπέν (το 34% δεν έχει άποψη).

Είναι επίσης 55% μεταξύ των ψηφοφόρων της Valérie Pécresse για να επιλέξουν τον Emmanuel Macron και 21% για να προτιμήσουν τη Marine Le Pen (24% δεν απαντά). Τέλος, οι ψηφοφόροι του Ερίκ Ζεμούρ σκοπεύουν να ψηφίσουν Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 76%, και Εμανουέλ Μακρόν με 9% (15% δεν απαντά).

Με πληροφορίες από τη γαλλική δημοσκόπηση Ipsos Sopra & Steria.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ούτε λεπτό χαμένο

Με ανανεωμένη σύνθεση και με αποφασιστικότητα να δοθεί η...

Τουρκικά αλιευτικά στις ακτές των Κυθήρων – Καμία αντίδραση από το ελληνικό λιμενικό

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τουρκικά αλιευτικά έφτασαν ως...

Διονύσης Τεμπονέρας: Άρχισαν τα όργανα για μισθωτούς και επαγγελματίες

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν και πριν ακόμα τελειώσει η...

Der Spiegel: Τα τρολ της ΝΔ και τα fake news

*Της Κάκης Μπαλή - Προχθές άλλαξε και δη με...
Διαφήμιση