Γαλλικές Εκλογές: Ο Μακρόν εμφανίζεται “φαβορί” στις δημοσκοπήσεις – Πιο κοντά στους νέους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Εμανουέλ Μακρόν στις συναντήσεις του με τους πολίτες άκουσε τα «εξ αμάξης» για τις ιδέες του περί αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ αντίστοιχα σχόλια εισέπραξε και η Μαρίν Λεπέν.

Στην τελική ευθεία για την εκλογή, στις 24 Απριλίου, προέδρου της Δημοκρατίας για την ερχόμενη πενταετία εισέρχεται η Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις «γκανιάν».

Ο Μακρόν σε προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο στη Μαρσέιγ, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά του επιτεύγματα και τα μελλοντικά του σχέδια σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους που υποστήριξαν πιο πολιτικά ακραίους υποψηφίους, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Οι πολίτες – και ιδιαίτερα οι millennials στη Μασσαλία – μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Νότιας Γαλλίας, ευνόησαν τον σκληροπυρηνικό προεδρικό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν έναντι του κεντρώου Μακρόν στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών της 10ης Απριλίου.

Ταυτόχρονα, ο Μακρόν έρχεται αντιμέτωπος με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας στις 24 Απριλίου, αφού άλλοι 10 υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του Μελανσόν, αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας.

Οι φόβοι να μεταφερθούν όλοι οι ψηφοφόροι των “ηττημένων” υπέρ της Λεπέν υπάρχει, αλλά οι πιθανότητες είναι σχεδόν μηδενικές, παρά το γεγονός ότι ο Μακρόν – για πολλούς – είναι ένας κεντρώος πολιτικός που στράφηκε ελαφρώς προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας.

Στο μεταξύ ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε ορμητικά από την Δευτέρα και μετά τις περιοδείες του στη γαλλική επαρχία, όπου θέλοντας προφανώς να αλλάξει την εικόνα του «απόμακρου» και του «υποψηφίου των πλουσίων», επέλεξε αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν «κολύμπι στο πλήθος».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις συναντήσεις του με τους πολίτες να ακούσει κάποιες φορές τα «εξ αμάξης» για τις ιδέες του περί αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ η Μαρίν Λεπέν, που θέλοντας και μη έπραξε το ίδιο, τα άκουσε από Γαλλίδες μουσουλμάνες στις οποίες θέλει να απαγορεύσει το δικαίωμα να κυκλοφορούν δημοσίως με την παραδοσιακή «μαντίλα».

Σε γενικές γραμμές πάντως αυτή την πρώτη εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο μεν Μακρόν επιχείρησε να δείξει πως είναι αρκετά κοντά προς κάποιες ιδέες της αριστεράς και πολύ περισσότερο των Οικολόγων, η δε Λεπέν ότι δεν ανήκει στην ακροδεξιά, ούτε είναι τόσο άκαμπτη σε σχέση με το παρελθόν. Ο Μακρόν δεν παρέλειψε πάντως να καταλογίσει στην Λεπέν αυταρχισμό και εξτρεμισμό.

Με πληροφορίες από την Αυγή, AP.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση