Τι σημαίνει η “νίκη Τσίπρα” στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αυλαία έριξε εχθές το βράδυ το 3ο τακτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με υπερψήφιση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του κόμματος.

Το “Ναι” στην πρόταση Τσίπρα σημαίνει πολλά πράγματα για το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ξεπερνώντας έτσι τις παιδικές ασθένειες του παρελθόντος, οι οποίες αν μη τι άλλο είχαν δημιουργήσει ένα κύμα δυσπιστίας.

Σύμφωνα με άρθρο του Documento, υπάρχουν μυστικά από το αποτέλεσμα που βγήκε και ενδεχομένως να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ ξανά, ένα βήμα πιο κοντά στην κυβέρνηση.

Μόνο του ή με το ΚΙΝΑΛ ή με το ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25, το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης είναι αυτό που θα το καθορίσει. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κόψει από τώρα κάθε συζήτηση περί του αντιθέτου την επομένη των εκλογών. Αυτό μαρτυρά και το 74% περίπου με το οποίο εγκρίθηκε η πρότασή του.

Από αυτή την τριήμερη όμως διαδικασία δεν εξέρχεται ηττημένη η μειοψηφία, η οποία πρέπει να αναφερθεί. Παρά το γεγονός ότι προσήλθε στο συνέδριο αποφασισμένη να κατεβάσει δική της τροπολογία απέναντι στην πρόταση Τσίπρα (δεν ήταν εύκολη απόφαση ούτε δεδομένη πριν την έναρξη του συνεδρίου). Κατάφερε να διατηρήσει σε γενικές γραμμές ένα αξιόλογο ποσοστό που δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένοι, πλειοψηφία και μειοψηφία, να πορευτούν μαζί.

Σε ό,τι αφορά πάντως τη μειοψηφία θα πρέπει κάποιος να σταθεί στο γεγονός ότι από τις ομιλίες των κορυφαίων στελεχών της φάνηκε ότι δεν έχουν όλα ενιαία άποψη ούτε κοινό βηματισμό.

Αν κάτι πρέπει πάντως να προβληματίσει όλους είναι αυτό το περίπου 20% των συνέδρων που δεν προσήλθε να ψηφίσει. Δεν ήρθε καν στο συνέδριο γιατί δεν είχε τα χρήματα να ταξιδέψει από την επαρχία στην Αθήνα, ήρθε και έφυγε, έμεινε αλλά δεν θέλησε να ψηφίσει ουδείς γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε ένα περίπου μήνα από τώρα στις 15 Μαΐου στην ψηφοφορία για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή.

Πηγή: Documento.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση