Βουλευτές και ευρωβουλευτές του SPD ζητούν από Σολτς συμφωνία με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η γερμανική κυβέρνηση – μέσω αποστολών όπλων στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας – αύξησε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια ομάδα Βουλευτών και ευρωβουλευτών του SPD που «αγωνίστηκαν» ώστε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία έστειλαν επιστολή στον Σολτς, με τίτλο «Τα όπλα πρέπει να είναι σιωπηλά!»

«Η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει», αναφέρει η επιστολή, η οποία ζητά ένα «modus vivendi».

Ένα τέτοιο modus αναφέρεται συχνά σε μια συμφωνία που επιτρέπει στα αντιμαχόμενα μέρη να συνυπάρχουν ειρηνικά. Στις 22 Αυγούστου, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) διαπίστωσε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα 5.587 άμαχοι να σκοτωθούν και να τραυματιστούν 7.890.

«Με κάθε παράδοση όπλων, είναι σημαντικό να σταθμίζουμε προσεκτικά και να εξετάζουμε πού βρίσκεται η «κόκκινη γραμμή», προσθέτουν οι βουλευτές.

«Αγαπητέ Θεέ, μπορεί ακόμα να σωθεί αυτό το κόμμα; Πώς μπορεί κανείς να είναι τόσο άκαρδος και να αγνοεί την ιστορία;» σχολίασε ο Άντιρ Μελνικ , πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο.

Την Πέμπτη (25 Αυγούστου), ο Σολτς επισκέφθηκε μια εκπαιδευτική επιχείρηση στη Γερμανία, όπου Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά άρματα Gepard, τα οποία θα σταλούν στην Ουκρανία.

Η φιλειρηνική πτέρυγα του SPD, με επικεφαλής τον βουλευτή Ρολφ Μίτσενιτς, αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι για τον Σολτς, ο οποίος δεν έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι «η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει».

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ευρωβουλευτές του ΕΕ-SPD, ο Ντίμαρ Κέστερ, ο Γιόαχιμ Σούστερ και η Κονστάνζε Κρελ. Ο Κρελ είναι μέλος της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης και μέλος της αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου στη Λευκορωσία.

Ο Σούστερ είναι αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου της ΕΕ στη Νότια Αφρική και μέλος της επιτροπής ECON, με την τελευταία του έκθεση να αφορά τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Αφρικής ως σκιώδης εισηγητής.

Ο Κέστερ συμμετέχει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και στις αντιπροσωπείες στο Ιράν και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση