Τσίπρας: «Να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου ηγεμόνα πρωθυπουργού»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά τις 25 Ιουνίου μετατίθενται οι όποιες εξελίξεις στο εσωτερικό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σύνθημα για ακόμη μια εκλογική μάχη παρά το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρών για τις επόμενες κάλπες για να τονίσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα και να προσθέσει ότι δεν εγκαταλείπει τον αγώνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι είχαν μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο και υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού» ξεκαθάρισε.

Η δήλωση

Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται απο μακριά και θα πάει μακριά Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού.

Πρώτα οι κάλπες μετά οι εξελίξεις

Μετά το πέρας της συνεδρίασης από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν ότι η στρατηγική του κόμματος για την απλή αναλογική ηττήθηκε, ενώ αφήνουν αιχμές κατά των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι απαξίωσαν τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία και το ενδεχόμενο συνεργασιών με τη συνεχή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που εκείνος έκανε ανοίγματα για προοδευτικές συγκλίσεις.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι στο επίκεντρο μπαίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη νέα μάχη μακριά από εσωστρέφεια, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να κάνει δήλωση σε λίγη ώρα, ανακοίνωσε και τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, την Τετάρτη, για αποτίμηση του αποτελέσματος, αλλά και προκειμένου να χαραχτούν οι επόμενες κινήσεις για τις νέες εκλογές.

Η ανακοίνωση

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση