Χθες δεν κέρδισε κανείς, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο δημήτρης Χατζηνικόλας – Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια αρνητική έκπληξη για όλους μας. Αρκεί και μόνο η επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε περίπου το 12% του ποσοστού που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές όντας στη θέση της Αντιπολίτευσης! Απίστευτο αλλά αληθινό.

Χρόνος αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει. Εννοώ χρόνος για μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο η ακινησία στις ακρώρειες της συντριπτικής ήττας μέχρι τη δεύτερη κάλπη θα είναι καταστροφική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να λεηλατηθεί στις επόμενες εκλογές διότι προοπτική εξουσίας αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει. Δείτε την επιχειρηματολογία των Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου που επικέντρωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας πανεύκολα την επόμενη τετραετία Μητσοτάκη και θα καταλάβετε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι ενηλικιώθηκε. Συνέχισε να τρέφεται από τις ρίζες του 3% και έχασε τα κλαδιά του, τη γείωσή του με την κοινωνία. Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιακός, δεν εμπνέει, δεν μπορεί να υπηρετήσει τον κυβερνητισμό. Είναι ένας αδύναμος μηχανισμός αναπαραγωγής του εαυτού του όπου μοιραία εμφιλοχωρούν προσωπικές στρατηγικές και συντροφικές τρικλοποδιές. 

Ο πρόεδρός του χρόνια τώρα παίζει, πολύ καλή μπάλα, αλλά μόνος, με κάποιους συνεργάτες – συμβούλους που τους γνωρίζουν ελάχιστοι. Και παιχνίδι ένας εναντίον έντεκα, όσα γκολ κι αν βάλεις, καταλήγει σε double score.

Από την άλλη ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ είναι φοβικός. Δεν ανοίγει τα παράθυρα να εισέλθει φρέσκος αέρας και μυρίζει μούχλα. Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία σε κάθε εκδήλωση συναντούσα τα ίδια πάντα άτομα. Μου έκανε εντύπωση. Ρωτούσα που είναι η νεολαία μας, που είναι ο κόσμος αλλά απάντηση δεν έλαβα ποτέ. Σκεφτείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν βρήκαμε μέλη ώστε να έχουμε έναν άνθρωπο σε κάθε εκλογικό κέντρο!

Ο λόγος μας πολλές φορές ήταν αδύνατος δεν έδινε προοπτική νίκης, δεν υπερασπίζονταν επαρκώς τα θετικά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμήχανος και απολογούμενος απέναντι στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ αρκούν τα αριστερά σιρίτια για να κερδίσεις τη μάχη!

Τα ίδια πρόσωπα με την ίδια επιχειρηματολογία. Βρέθηκα σε σύσκεψη με μεγάλο συνδικαλιστικό φορέα όπου τα μέλη του μας εξηγούσαν τα προβλήματά τους κι εμείς τους τους εγκαλούσαμε για συντηρητισμό!

Προσθέστε στα  παραπάνω τους «Κατρούγκαλους» κι έναν πανίσχυρο μιντιακό μηχανισμό που βαφτίζει, σε εθνική κολυμπήθρα, πταίσμα τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη και ανεξάρτητο θεσμό τον δικαστή με γιο μετακλητό σε υπουργό και θα προκύψει εύκολο το 20%.

Και τώρα τι κάνουμε είναι η ερώτηση; Τα αλλάζει όλα ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η απάντηση. Για την ακρίβεια, επειδή χρόνος δεν υπάρχει, τοποθετεί στο κέντρο της επιχειρηματολογίας του την προοπτική άμεσης αλλαγής στο κόμμα, στην ανθρωπογεωγραφία και στη ρητορική του.        

Αν κάτι είναι ακόμη εδραίο στο εκλογικό σώμα είναι ότι οι Ανδρουλάκηδες, Βαρουφάκηδες, Κουτσούμπες και λοιποί κερδισμένοι της χθεσινής βραδιάς είναι καλοί για να τιμωρήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε καμία περίπτωση για να κρατήσουν το τιμόνι της χώρας.

Εν κατακλείδι: χθες δεν κέρδισε κανείς, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό από μόνο του είναι μια προοπτικής νίκης μέσα στο σκοτάδι της ήττας διότι τιμωρείς αυτόν που πιστεύεις ότι μπορεί να σε σώσει και δεν το κάνει… Αν το καταλάβουμε θα το σώσουμε…   

Πηγή: documentonews.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση