Τσίπρας από Ιταλία: «Όχι» στα «φίλια πυρά» μεταξύ των αριστερών δυνάμεων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σταθερός στη θέση του περί προοδευτικής συνεργασίας εμφανίστηκε ξανά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Πριν από δύο ημέρες, από τη Ρώμη, έστειλε μήνυμα ενότητας για τον χώρο της Αριστεράς, την ώρα μάλιστα που οι αποχωρήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονταν και ενώ η Νέα Αριστερά ανακοίνωνε το νέο της κοινοβουλευτικό της όνομα και τις πολιτικές της προτεραιότητες. 

Σήμερα, εξέπεμψε ακόμα ένα μήνυμα συνεργασίας, με αφορμή όσα συμβαίνουν στον χώρο της Αριστεράς στη γειτονική χώρα, τονίζοντας ουσιαστικά ότι ο «εχθρός» είναι η δεξιά.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε με νόημα ότι «το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία, είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις Και κυρίως ότι ο εκλογικός τους νόμος τους προσανατολίζει να εργάζονται με ορίζοντα έναν μελλοντικό εκλογικό συνασπισμό που θα έχει στόχο να ανατρέψει τη  Δεξιά από τη διακυβέρνηση».

Μάλιστα, κατάληξε στην ανάρτησή του αναφέροντας πως «η παραγωγή πολιτικής σκέψης αλλά και εναλλακτικής πρότασης πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα -για να θυμηθώ και τον Γκράμσι- για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση