Τσακαλώτος: «Υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας η κυβέρνηση, όμως τζάμπα τα γράφω…»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ώρα που οι τιμές στην ενέργεια τραβούν συνεχώς την ανηφόρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιμείνει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας –και τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους να είναι οι χρηματοδότες της κυβερνητικής «γενναιοδωρίας»–, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με σκληρούς χαρακτηρισμούς. 

Μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση πως λειτουργεί ως «υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας» και πως «δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών».

Τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνει «φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της».

Ωστόσο, καταλήγοντας, σχολιάζει με καυστικό τρόπο πως τζάμπα αναφέρει τα παραπάνω, καθώς το ΜΜΕ «δεν θα τα παίξουν και η κυβέρνηση τα έχει ήδη ακούσει από πριν που τα έλεγα στο τηλέφωνο».

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Θα έλεγα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας. Αλλά δεν ισχύει. Γιατί οι υπάλληλοι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, έχουν αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της.

Συγκεκριμένα δώρα 1.9 δις που βγαίνουν από το δημόσιο ταμείο και πάνε σε 5 συγκεκριμένες εταιρίες.

Έχετε ιδέα πώς μπαίνουν δυο δις στο δημόσιο ταμείο; Αυτά τα δις που εσείς σκορπάτε σε 5 εταιρίες αντί να τους επιβάλετε πλαφόν στα κέρδη; 

Θέλω να μου πουν οι άριστοι της κυβέρνησης πού το είδανε γραμμένο ότι είναι σοβαρή πολιτική να αφήνεις ένα καρτέλ να ρυθμίζει την τιμή σε ένα αγαθό ανάγκης και μετά να πληρώνεις εσύ με λεφτά των φορολογουμένων τη διαφορά. 

Ξέρω βέβαια ότι τζάμπα τα γράφω. Τα Μέσα δεν θα τα παίξουν και η κυβέρνηση τα έχει ήδη ακούσει από πριν που τα έλεγα στο τηλέφωνο.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αναστέλλουν, αλλά για ένα έτος, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου 

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε...

Ενωτικοί και σε αντίθετη γραμμή με τον Φίλη, Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης

Έχει το ενδιαφέρον του. Σε αντίθεση με το Νίκο Φίλη,...

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει 6.000 απολύσεις από τα νοσοκομεία και εισβολή εργολάβων

Το πάρτι των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία με την ανοχή του υπουργείου Υγείας και τον εργασιακό...

Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή η Ζολέκα Μαντέλα, εγγονή του Νέλσον...
Διαφήμιση