Τοξικός και κινδυνολόγος ξανά ο Μητσοτάκης από την Καστοριά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε ακραία κινδυνολογία κατέφυγε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Καστοριά, λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Δεν είναι μόνο το δίλημμα αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Η απλή αναλογική και η κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο και ένα ακόμα δίλημμα το οποίο είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό. Και αυτό είναι πολύ απλό: σταθερότητα ή χάος», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης που διαστρέβλωσε για ακόμα μια φορά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και «επένδυσε» στα περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού», καθώς και στο σχέδιο «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Προσέξτε την αλληλουχία του τι έχουν πει οι αντίπαλοί μας. Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων. Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ανοχής. Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο “λαγό από το καπέλο”, κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες, λέει, για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για Πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» -kinder έκπληξη- τον οποίο θα «βγάλει από το καπέλο», τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον πει μετά τις εκλογές». Κάπου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος λέει, “είμαι και εγώ εδώ για να πάρω τα ευρώ σας να τα κάνω ‘Δήμητρες’”. Τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Σας είδαμε, σας δοκιμάσαμε, σας ξέρουμε. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο δεύτερη φορά στη συμφορά», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις: «Το ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας την επόμενη τετραετία έχει πολύ μεγάλη σημασία. Δείτε τι γίνεται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, στη γειτονική Τουρκία… Μπορούμε, όμως, να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα επανέλθει; Ποιος, λοιπόν, είναι πιο κατάλληλος να διαχειριστεί μια επιθετική Τουρκία την επόμενη μέρα; Αυτός που ξέρει να χτίζει συμμαχίες, αυτός που ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός που μετατρέπει τα ελληνοτουρκικά ζητήματα σε ευρωτουρκικά ζητήματα. Αυτός ο οποίος έχει αποδείξει ότι στις κρίσεις της εξωτερικής πολιτικής μπορεί να τοποθετεί πάντα την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και δεν αναζητά άλλες γεωπολιτικές διεξόδους, οι οποίες θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες και επιζήμιες για τα εθνικά ζητήματα».

Για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει ότι η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις «κρίσεις» που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, χωρίς να διστάσει να καταφύγει σε λογικά άλματα και ανακρίβειες, αναφερόμενος π.χ. σε συγκράτηση των τιμών των τροφίμων και τις ενέργειας, σε φορολόγηση των παραγωγών ενέργειας, σε στήριξη των νοικοκυριών κ.ά. Όλα αυτά, διανθισμένα με παροχολογία και αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.

Ενδεικτικά τα παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του: 

⇒ Η χώρα είναι θωρακισμένη με αμυντικές συμφωνίες με ισχυρότατες χώρες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία. Η χώρα έχει γίνει γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας σε όλη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα είναι το φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε από λιμάνια μας. Αύριο θα είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μεθαύριο θα είναι το υδρογόνο. Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στη μεγάλη ενεργειακή μετάβαση η οποία ήδη συντελείται. Με την Δυτική Μακεδονία στην πρώτη γραμμή.

⇒ Δεν μας έφταναν όλα αυτά, μετά έπρεπε να διαχειριστούμε και έναν πόλεμο στην ήπειρό μας, μία απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τρομερές επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας, με τιμές του φυσικού αερίου οι οποίες ανέβηκαν 10 φορές επάνω. Σκεφτείτε το, 10 φορές πάνω, είναι σαν να πληρώνουμε το ισοδύναμο της βενζίνης 15 ευρώ, ας πούμε, το λίτρο. Αυτό έπρεπε να διαχειριστούμε ως τιμές φυσικού αερίου και όμως και εκεί στηρίξαμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά. Θυμάστε τη μεγάλη ανησυχία η οποία υπήρχε στην αρχή της κρίσης με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήρθε η κυβέρνηση, φορολόγησε τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και επέστρεψε τα έσοδα από αυτή τη φορολόγηση στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά, για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές της ενέργειας.

⇒ Ταυτόχρονα να μπορέσουμε συγκρατήσουμε και τις τιμές των τροφίμων. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα εξακολουθεί να είναι πιεστικά υψηλός. Είναι, όμως, πια ο δεύτερος χαμηλότερος στην ευρωζώνη. Θεωρώ ότι τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε δει. Όμως και στον πληθωρισμό, σπεύσαμε να υποστηρίξουμε την κοινωνία με μια σειρά από μέτρα, το «Market Pass», το «Καλάθι του Νοικοκυριού». Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε, γιατί πάντα το μέλημά μας ήταν η στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αυτών που τα βγάζουν πέρα πιο δύσκολα.

⇒ Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, με μεγάλα έργα, μεσαία έργα, μικρά έργα, και καταφέρνουμε επιτέλους να «ξεκολλάμε» έργα τα οποία κάποιοι τα είχαν ξεγράψει.

⇒ Μιλάμε για μια ανάπτυξη η οποία μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η οποία τελικά πρέπει να έχει ένα αποτύπωμα. Και το αποτύπωμα μετριέται σε περισσότερες θέσεις εργασίας, σημαντική μείωση της ανεργίας, που θα πλησιάζει πια τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αλλά κυρίως το αποτύπωμα της θα είναι καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους. 

⇒ Μια από τις μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες ευθύνες της επόμενης κυβέρνησης θα είναι να διαχειριστεί το νέο ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έρχεται και προσθέτει στους χρηματοδοτικούς μας πόρους 31 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν όφελος από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης το είχε η Ελλάδα και το διαπραγματευτήκαμε εμείς το καλοκαίρι του 2020.

⇒ Η υγεία, θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στην πανδημία αναγκαστήκαμε να παίξουμε άμυνα, τώρα ήρθε η ώρα να παίξουμε επίθεση. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές την επόμενη τετραετία. Έχουμε εξασφαλίσει 1,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι έργα τα οποία ήδη τρέχουν αυτά για τα οποία σας μιλάω. Γιατί οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να έχουν απορροφηθεί το αργότερο μέχρι το 2026. Θα ξαναφτιάξουμε 156 κέντρα υγείας, θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε παραπάνω από 80 νοσοκομεία…

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εργατική Πρωτομαγιά: Μέρα απεργίας, όχι μεταφερόμενης αργίας – Συγκεντρώσεις και ώρες χωρίς ΜΜΜ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τιμώντας...

Εργατική Πρωτομαγιά: «Κύριοι δικαστές……»

*Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος - Τίποτα δεν χαρίστηκε. Το...

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει και...

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Ουαί υμίν υποκριταί!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Γιατί η ατιμωρησία επικρατεί...
Διαφήμιση