Το πέπλο φεύγει, το 41% δεν καλύπτει πια, η γύμνια αποκαλύπτεται…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς – Με αφορμή τα τελευταία απανωτά κρούσματα διασυρμού του «επιτελικού» κράτους (φωτιά σε στρατιωτική βάση, δολοφονική εισβολή Κροατών χούλιγκαν) διακινείται η άποψη ότι η νέα κυβέρνηση πλήττεται από την «κατάρα της δεύτερης τετραετίας», ότι με την «καβάτζα» του 41% έχει «χαλαρώσει» και ότι έχει επαναπαυθεί στις «επιτυχίες» της πρώτης τετραετίας και στην απουσία αντιπολίτευσης.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Η θεωρία της, δήθεν, πετυχημένης πρώτης τετραετίας πατάει μεν στη δεύτερη εκλογική νίκη, αλλά επί της ουσίας ήταν εξαρχής ανέρειστη και παραπλανητική. Διότι οι σημερινές αποτυχίες δεν είναι η εξαίρεση. Ήταν ο κανόνας και στην πρώτη τετραετία. Αλλά κρύβονταν.

  • Ο μύθος ότι η πανδημία αντιμετωπίστηκε «επιτυχώς» έχει καταρρεύσει προ πολλού. Η, πραγματικά πετυχημένη, εκστρατεία του εμβολιασμού δεν μπορεί να κρύψει τις πολύ αρνητικές επιδόσεις της χώρας σε θανάτους και κρούσματα.
  • Η ασυγκράτητη ακρίβεια κατατρώει εδώ και δύο χρόνια το εισόδημα των νοικοκυριών και η κυβέρνηση είναι παρατηρητής, επικαλούμενη το επιχείρημα ότι είναι «εισαγόμενη». Όμως και αυτό έχει πλέον καταρρεύσει, αφού ακόμα και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με τη δική του συγκρατημένη γλώσσα, μίλησε για «πληθωρισμό κερδών», που στην πράξη σημαίνει ότι πλήθος επιχειρήσεων επιδίδεται στο σπορ της- ασύδοτης-αισχροκέρδειας.
  • Η υπόθεση των υποκλοπών, που αποτελεί διαρκές στίγμα προσωπικά για τον πρωθυπουργό, έχει κουκουλωθεί. Και ορισμένοι παρακολουθηθέντες(υπουργοί, αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.α) έχουν αποδεχθεί την αισχρή αυτή κατάληξη. Ουσιαστικά έχει εξαγοραστεί η σιωπή τους με την παραμονή στις θέσεις τους. Εδώ είχαμε όντως μια μεγάλη «επιτυχία» του «επιτελικού» κυβερνητικού συστήματος. Τα έθαψε όλα.
  • Η τραγωδία στα Τέμπη, που αποκάλυψε τη γύμνια του, δήθεν, επιτελικού κράτους, υποβαθμίστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο. Ο αρμόδιος(τότε) υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής εχρίσθη ξανά υποψήφιος και εξελέγη. Φαίνεται ότι ο χορός του(αποκλεισθέντος) Πατούλη είναι σοβαρότερο έγκλημα από το θάνατο δεκάδων επιβατών.
  • Η φωτιά μπήκε στη στρατιωτική βάση της Νέας Αγχιάλου, αλλά ουδείς ανέλαβε καμιά πολιτική ευθύνη.
  • Και το τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Ορδές Κροατών χούλιγκαν(με νεοναζιστικό υπόβαθρο) διασχίζουν τη μισή χώρα χωρίς κανείς να τους εμποδίσει. Για τη δολοφονία ενός ανθρώπου δεν υπάρχει καμιά πολιτική ευθύνη και δεν αξίζει ούτε μισή παραίτηση.

Μέχρι τώρα κυριαρχούσε η θεωρία της «πετυχημένης» κυβέρνησης, εξ ου και η νέα, άνετη, εκλογική νίκη της ΝΔ. Όμως, η εικόνα αυτή ήταν πλαστή. Οι «επιτυχίες» φτιάχτηκαν από την, όντως πετυχημένη, κυβερνητική προπαγάνδα με τη συνδρομή των περισσότερων φιλικών μέσων ενημέρωσης. Έτσι υποβαθμίστηκαν ή και κρύφτηκαν οι πραγματικές αποτυχίες και οι κυβερνητικές «αμαρτίες». Σε όλα αυτά συνέβαλε το πολύ καλά καλλιεργηθέν αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ο υπέρτατος στόχος «να μην έρθει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ» έφερε το προσδοκώμενος αποτέλεσμα.

Τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει. Ο «κίνδυνος» του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Και η προπαγάνδα δεν αρκεί πλέον για να επιβάλει τις «επιτυχίες». Η γύμνια είναι ολοφάνερη μπροστά μας. Καθετί το «επιτελικό» έχει καταρρεύσει. Και είμαστε μόλις στο δεύτερο μήνα της δεύτερης τετραετίας.

Το έχει εξηγήσει καλά εδώ και ενάμιση αιώνα ο Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να ξεγελάς τους πάντες για λίγο και τους λίγους για πάντα. Αλλά δεν μπορείς να ξεγελάς τους πάντες για πάντα».

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση