Τι διακυβεύεται στην ανοικτή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ανοικτή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα το βράδυ με τη συμμετοχή του προέδρου. Τι διακυβεύεται σε αυτή την κρίση; Μα φυσικά η ύπαρξη του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του -και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν- κατέστησαν κυβερνητική δύναμη.

Αυτού του κόμματος στο οποίο ο Στ. Κασσελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος αλλά το βρήκε έτοιμο, με πολλά μεν προβλήματα αλλά και με ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης ώστε να μπορεί να επανακάμψει. Ενα σημείο εκκίνησης που μάλλον δεν υπάρχει πια και είναι δύσκολο να επανακατακτηθεί.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο κ. Κασσελάκης μπορούσε να ισχυρίζεται ότι δεν τον άφησαν καλά καλά να κάτσει στην καρέκλα του και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος. Μετά τη διάσπαση του κόμματος όμως, αυτό δεν ισχύει. Είχε όλο τον χρόνο και τις ευκαιρίες να αναπτύξει σχέσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης, να υποστηρίξει και να αναδείξει σε κορυφαία κομματική λειτουργία τη συλλογικότητα και τη συνευθύνη.

Δεν το έκανε. Κι αυτό δεν είναι δική μας αυθαίρετη εκτίμηση. Είναι το λογικό συμπέρασμα των δικών του πράξεων. Οταν πέντε ημέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος, ερήμην όλων, θέτει σε διαδικτυακή ψηφοφορία τα φυσιογνωμικά, ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν συνιστά δημοκρατία, δεν συνιστά συλλογικότητα, δεν συνιστά συνευθύνη, δεν συνιστά σεβασμό στις δημοκρατικά ψηφισμένες και ισχύουσες κομματικές λειτουργίες.

Το ζήτημα καθίσταται ακόμη χειρότερο για τον πρόεδρο αν ληφθεί υπόψη ότι αυτό το κομματικό συνέδριο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και τέτοια θεματολογία. Δεν είναι συνέδριο καταστατικό. Κατά συνέπεια, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κ. Κασσελάκης ενήργησε χωρίς υστεροβουλία. Προφανώς έχει στόχο τον οποίο κρατάει ακόμα κρυφό από τους συντρόφους του και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι δεν γίνεται χωριό. Ετσι το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό θέλει ο κ. Κασσελάκης με την ελπίδα ότι η κοινωνία θα επιβραβεύσει το νέο κόμμα που θα φτιάξει, καλό θα ήταν να το σκεφτεί διπλά και τριπλά. Το καλάμι, λέει ο λαός, είναι το πιο ατίθασο άλογο. Και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση