Θ. Παπακωνσταντίνου και Σ. Μάλαμας μαζί σε καλοκαιρινές συναυλίες – Όλο το πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Θάνου Μαντζάνα –

Δύο φίλοι και τακτικοί συνεργάτες, κυρίως δισκογραφικά αλλά μερικές φορές και συναυλιακά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας, έκαναν ήδη τις πρώτες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εμφανίσεών τους. Μόνος του βέβαια ο καθένας και επίσης με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου οι φετινές συναυλίες είναι διαφορετικές, ακόμα και σημαδιακές. Έχοντας επιστρέψει πριν από λίγο καιρό από την πρώτη και πολύ επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία του, ανακοίνωσε πολύ νωρίς ότι το 2024 ολοκληρώνεται και κλείνει για εκείνον μια περίοδος πολλών χρόνων, ο «διονυσιακός κύκλος» όπως την ονόμασε η Μάρθα Φριντζήλα. Θέλει να επικεντρωθεί σε μια σειρά από δισκογραφικές εργασίες που ετοιμάζει στο στούντιό του στο Μεταξοχώρι και -αν, όπως λέει με το χαρακτηριστικό χιούμορ του- θα επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις το λιγότερο σε τρία χρόνια και με πολύ διαφορετικό τρόπο. Θα ανοίξει τότε ο «απολλώνειος κύκλος», εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους με έμφαση στην οργανική πλευρά του έργου του και με τα πιο ιδιοσυγκρασιακά, ακόμα και ελαφρά πειραματικά τραγούδια του και με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Μέχρι τότε όμως υπάρχουν οι φετινές «πανηγυρικές» συναυλίες, λίγες τον αριθμό και μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, και ακριβώς επειδή είχε ανακοινώσει την απόφασή του να απέχει από τη σκηνή για πολύ καιρό έγιναν sold out αμέσως και έτσι προστέθηκαν πέντε επιπλέον. Η μπάντα του θα είναι ίσως η πλέον πολυμελής μέχρι τώρα, δεκατετραμελής μαζί με τον ίδιο. Ερμηνευτικά θα συμπράξουν μαζί του η παλιά συνεργάτιδά του Μάρθα Φριντζήλα, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης και ο Γιάννης Λίταινας. Οι μουσικοί είναι περίπου οι ίδιοι που συμμετείχαν στον πρόσφατο δίσκο του «Urbanum»: Βάσω Δημητρίου ηλεκτρική κιθάρα, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα, Νίκος Δημηνάκης σαξόφωνα, Γιώργος Αγγελάκης τρομπόνι/ακορντεόν, Κωσταντής Πιστιόλης κλαρίνο/γκάιντα, Δημήτρης Μυστακίδης ακουστική (λαϊκή) κιθάρα, Θανάσης Βόλλας λαούτο/μπουζούκι, Αποστόλης Γιάγκος keyboards, Λεωνίδας Κυρίδης μπάσο και Φοίβος Άνθης ντραμς.

Το πρόγραμμα των συναυλιών είναι: Παρασκευή 17 Μαΐου – Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Σάββατο 18 Μαΐου – Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Παρασκευή 24 Μαΐου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Σάββατο 25 Μαΐου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Παρασκευή 31 Μαΐου – Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη. Σάββατο 1 Ιουνίου – Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 7 Ιουνίου – Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Σάββατο 8 Ιουνίου – Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Παρασκευή 14 Ιουνίου – Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Σάββατο 15 Ιουνίου – Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Αλλά, όπως προαναφέραμε, εισιτήρια διατίθενται ακόμα μόνο για τις εμφανίσεις στις 18 Μαΐου, 25 Μαΐου, 1 Ιουνίου, 8 Ιουνίου και 15 Ιουνίου.

Για τον Σωκράτη Μάλαμα δεν τίθεται θέμα διακοπής, αντίθετα προβλέπεται το συνηθισμένο «μαραθώνιο» καλοκαιρινό πρόγραμμά του. Το μόνο κοινό στοιχείο είναι ότι κι εκείνος αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από ένα πολυμελές για τα δεδομένα του σχήμα: η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι και οι δεξιοτέχνες Κλέων Αντωνίου ηλεκτρική κιθάρα, Κυριάκος Ταπάκης λαούτο/ μπουζούκι, Καλογιάννης Βεράνης βιολί/τρομπέτα/φωνητικά, Γιάννης Παπατριανταφύλλου κοντραμπάσο, Νίκος Μαγνήσαλης ντραμς και Γιάννης Μάλαμας κρουστά/φωνητικά.

Οι πρώτες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, αλλά σίγουρα θα ανακοινωθούν αρκετές ακόμα και όλες με την απολαυστικά για τους φίλους και τις φίλες των τραγουδιών του μεγάλη διάρκεια που μας έχει συνηθίσει ο Σωκράτης Μάλαμας!

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η μητέρα των μαχών τη...

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

*Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας - Δύο βασικά χαρακτηριστικά της...
Διαφήμιση