Θ. Παφίλης για κατώτατο: Η κυβέρνηση μιλά για “γενναία αύξηση” ενώ πρόκειται για μισθό του 2011

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Είναι φανερό ότι δεν καλύπτει τις απώλειες όλων αυτών των χρόνων από τον πληθωρισμό, από την ακρίβεια, θα πρόσθετα και την αύξηση των επιτοκίων, γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν δάνεια” σχολίασε για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Αυτό που λέει (σ.σ. η κυβέρνηση) γενναία αύξηση, είναι ο μισθός του 2023, να είναι περίπου ο μισθός του 2011” προσέθεσε ο κ. Παφίλης. “Επομένως (σ.σ. ο κατώτατος μισθός) είναι χαμηλός, δεν καλύπτει και βέβαια υπάρχει και το δεύτερο σημείο, που είναι ο νόμος Βρούτση- Αχτσιόγλου που καθορίζει τις αυξήσεις, όχι όπως λένε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων, αλλά καθορίζεται εκάστοτε από την κάθε κυβέρνηση και τα κριτήρια τα ακούσαμε και είναι ίδια και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ. Είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η ανάπτυξη και λοιπά, δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα ορισμένων που έχουν φτάσει στα ύψη” συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Εμείς θεωρούμε ότι σαν βάση για διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να είναι τα 850. Και δεύτερο και σημαντικό, είναι οι τριετίες, οι οποίες έχουν σταματήσει. Και το τρίτο βέβαια, είναι η διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων. Επομένως αυτός ο πανηγυρισμός περί γενναίας αύξησης, τι είναι δηλαδή οι εργαζόμενοι, ζητιάνοι; Όλη αυτή η ανάπτυξη που λένε, η κρίση πριν, ποιος την πλήρωσε; Την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι με μείωση 40% περίπου των μισθών και των συντάξεων και την ανάπτυξη πάλι οι εργαζόμενοι με την ένταση της εκμετάλλευσης και από την άλλη πλευρά, τα κέρδη σκαρφαλώνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Επομένως, ο αγώνας των εργαζομένων από δω και στο εξής θα είναι πιστεύουμε ισχυρός και το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι ένα καλύτερο κατώτατο μισθό και γενικότερα καλύτερους μισθούς” ανέφερε ο κ. Παφίλης.

Πηγή: thetoc.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση