Αίτημα πτώχευσης από την SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από την SVB Financial Groupμητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank.

Η SVB Financial Group έκανε γνωστό πως έχει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αιτούμενη να ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νέα Υόρκη. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η τράπεζα να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να αποπληρώσει τους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Silicon Valley Bank είναι εμπορική τράπεζα, έχοντας ως έδρα την Καλιφόρνια, βρίσκεται υπό την εποπτεία της Fed και δεν δύναται να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, όντας πλέον κάτω από τις “φτερούγες” της Federal Deposit Insurance, στην οποία η μοναδική μεγαλύτερη τράπεζα που έχει βρεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης είναι η Washington Mutual το 2008.

Η SVB Financial Group είχε περίπου 2,3 δισ. δολάρια σε μετρητά, 500 εκατ. δολάρια σε επενδυτικούς τίτλους και 475 εκατ. δολάρια σε άλλα περιουσιακά στοιχεία στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά αρχεία. Είχε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμου χρέους εκείνη την εποχή.

Πηγή: sofokleousin.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση