Τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον τουρισμό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Κατερίνας Νοτοπούλου

Ψέματα για τον ελληνικό τουρισμό, στο πλαίσιο της ίδιας φτηνής και αποτυχημένης προπαγάνδας, συνεχίζει να παίζει η κυβερνητική κασέτα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έγινε «Εμπαιγμός για όλους», σαν απάτη pass νούμερο δύο. Διαφήμισαν αύξηση από €120 σε €150. Πέρυσι όμως για μία τετραμελή οικογένεια ήταν €120 την ημέρα. Μείωση δηλαδή €180-330, ενώ για τους ξενοδόχους που ήταν €3040 την ημέρα, φέτος είναι μόλις €12!

Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση δημιουργεί πλήγμα στον εσωτερικό τουρισμό και οι μισοί Ελληνες δεν θα πάνε διακοπές (51,6%) (δημοσκόπηση Marc)!

Ποντάρουν στο κυβερνητικό επιτελείο σε αυξημένες εισπράξεις θέλοντας να κρύψουν τις ανατιμήσεις. Λες και κρύβεται η ακρίβεια Μητσοτάκη!

Οι ετήσιες αυξήσεις των τιμών τον Ιούνιο (ΕΛΣΤΑΤ) στα αεροπορικά εισιτήρια είναι 48,5%, στα καύσιμα 45,6%, στα ξενοδοχεία 27,7 και στα πλοία 20,4.

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να ποντάρει στον τουρισμό μήπως σωθεί επικοινωνιακά, αλλά η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην τουριστική αγορά παρά τα αισιόδοξα μηνύματα του καλοκαιριού.

Για να ενισχύσει το success story της αντί να σκύψει στα προβλήματα του κόσμου του τουρισμού έφτασε να πανηγυρίσει για αύξηση 884% στις αφίξεις και 1000% αύξηση στις εισπράξεις για τον Απρίλιο του 2022 συγκρίνοντάς τις με πέρυσι τον Απρίλιο που η χώρα ήταν «κλειστή» λόγω Covid!

Τα μέχρι τώρα δεδομένα απαιτούν σοβαρότητα και σχέδιο και όχι κυβερνητική αλαζονεία που προσπαθεί να καπηλευτεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες του κόσμου του τουρισμού: το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 43,6%! Η μείωση των οδικών αφίξεων Ιανουαρίου – Απριλίου 2022 είναι 55,6% και είναι τεράστια πληγή, ειδικά για τον τουρισμό της βόρειας Ελλάδας. Ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 η επιβατική κίνηση εξωτερικού του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μειώθηκε κατά 23,5% σε σύγκριση με το 2019!

Η Ελλάδα είναι τελευταία (!) στην ΕΕ στις διανυκτερεύσεις με μείωση 52% για το α΄ τρίμηνο του 2022 (Eurostat).

Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, η πανδημία καλπάζει και το ΕΣΥ δέχεται αφόρητη πίεση, ο κ. Κικίλιας πανηγυρίζει: «Ξεκινήσαμε νωρίς, με πρωτόκολλα υγειονομικά που τα ζήλεψαν κολοσσοί» ενώ δεν φρόντισαν καν να υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας! Η Ελλάδα καταγράφει σταθερά πρωτιές στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Τα δεδομένα αυτά πόσο ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών;

Αν συγκρίνουμε 28 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2017, 2018 & α΄ τετράμηνο 2019) με 28 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ (2020, 2021 & α΄ τετράμηνο 2022) θα δούμε πως οι αφίξεις επί ΝΔ έχουν μειωθεί κατά 62% και οι εισπράξεις κατά 50,2%. Στο διάστημα αυτό απωλέσαμε συγκεντρωτικά 41 εκατομμύρια τουρίστες και 16 δισ. εισπράξεων.

Ταυτόχρονα η ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος πληγώνεται από τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την επαγγελματική εξουθένωση, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμέτωποι με τα αυξημένα κόστη και τα λουκέτα.

Ομως η κυβέρνηση ΝΔ πανηγυρίζει προκλητικά αντί να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος, υπονομεύοντας το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, που είναι ο πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας! Η φούσκα της κυβέρνησης ΝΔ θα σκάσει τον Σεπτέμβριο με κρότο.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη 28/2 σε...

Απεργία: Χιλιάδες στους δρόμους ζήτησαν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων...

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...
Διαφήμιση