ΣΥΡΙΖΑ / Πολάκης «στον πάγο», αλλά όχι προς έξοδο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Φοίβου Κλαυδιανού –

Εκτός πυρήνα του στενού επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη έχει τεθεί οριστικά ο Παύλος Πολάκης, όπως όλα δείχνουν, αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, τα πρόσφατα τζαρτζαρίσματα μεταξύ του βουλευτή Χανίων και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλοι λόγοι, έχουν οδηγήσει στην οριστική απομάκρυνση τους.

Σύγκρουση για τα ομόφυλα και άδειασμα για την επίθεση σε Μακρή

Το αντάρτικο Πολάκη στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας που προανήγγειλε ο κύριος Κασσελάκης για το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φάνηκε ότι ήταν μόνο η αφορμή για τη σύγκρουση που ακολούθησε.

Η πλήρης εικόνα των νέων (μη) σχέσεων των δύο ανδρών αποτυπώθηκε πλήρως στο σαφές άδειασμα του Χανιώτη πολιτικού αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του σκιτσογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή.

«Τον έχει κάνει πέρα»

Σύμφωνα με πολλαπλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Dnews», ο Παύλος Πολάκης έχει «μπει στον πάγο» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποτελεί πλέον ένα από τα πρόσωπα που «ακούει» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά κορυφαίου στελέχους που βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «τον έχει κάνει πέρα».

Παραμένει Συντονιστής της ΚΟ

Προφανώς, με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κουμουνδούρου, δια των Σπετσών, να βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν κρίνεται ως ιδιαίτερα σκόπιμη μια περαιτέρω κίνηση εις βάρος του κυρίου Πολάκη, όπως η αντικατάσταση του από τη θέση του Συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα έδινε εκ νέου τροφή στα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά, για την επίδοση του στη θέση αυτή, υπάρχουν αρκετές γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών του κόμματος, τόσο για το ότι δεν είναι αρκετά συμπεριληπτικός και συνεννοήσιμος όσο και για το ότι «δεν βρίσκεται εκεί» εξαιτίας της επαγγελματικής του ενασχόλησης.

Στόχος η εσωκομματική ηρεμία

Πάντως, στενοί συνεργάτες του κυρίου Κασσελάκη αναφέρουν ότι οι σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, επιμένοντας στη γραμμή ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανθρώπους που ακούει περισσότερο από τους υπόλοιπους, παρά μόνο συνεργάζεται θεσμικά με τους Τομείς του κόμματος και τους δύο γραμματείς του.

Σχετικά με αυτό, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει απλώς να απενεργοποιήσει παράγοντες που δημιουργούν εσωκομματικές τριβές και να δείξει ότι ο Παύλος Πολάκης δεν έχει κάποια παραπάνω ελευθερία κινήσεων, πχ στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, επειδή τον στήριξε την κούρσα ανάδειξης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι να ανοίξει ένα νέο διαρκές μέτωπο με τον «αψύ Σφακιανό».

Προσεχώς think tank και καμπάνια για την ακρίβεια

Όλα τα παραπάνω είναι απολύτως συμβατά με την προσπάθεια του κυρίου Κασσελάκη, από τις Σπέτσες και μετά, να εμφανιστεί ως περισσότερο «συλλογικός» στον τρόπο λήψης αποφάσεων (όπως έκανε κατά την αλλαγή στάσης του κόμματος στο θέμα της επιστολικής ψήφου»), να απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα επανειλημμένα επεισόδια εσωστρέφειας και να περάσει σε αντιπολιτευτική αντεπίθεση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα think tanks του κόμματος και να ξεκινήσει η καμπάνια για το ζήτημα της ακρίβειας.

Εν αναμονή της επιλογής Πολάκη για τα ομόφυλα

Αν και τα περισσότερα στελέχη, ακόμη και τα μη Κασσελακικά, αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, οι εξελίξεις θα δείξουν κατά πόσο θα ευοδωθεί και φυσικά, αν και ο Παύλος Πολάκης θα αποδεχθεί τον νέο του ρόλο ή θα αντιδράσει τινάζοντας την κατάσταση στον αέρα. Η στάση που θα επιλέξει στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια θα αποτελέσει το κρίσιμο τεστ.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση