Συγκλόνισε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: “Έρχομαι από τη λάσπη, από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα συναισθήματα μιας κοινωνίας που πνίγεται από το δίκιο, που φωνάζει για παιδεία, υγεία, πολιτισμό και φροντίδα, που καταπίνει ό,τι συμβαίνει, ανήμπορη – για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους – να διεκδικήσει, εξέφρασε, χθες, στην Τεχνόπολη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Σε 2 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα είπε πολλά που θα ήθελαν να πουν πολλοί, αλλά δεν έχουν φωνή. Η φωνή τους έγινε ο εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης, ο οποίος δεν έχει μάθει να κρύβεται και να διεκδικεί, δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλους συναδέλφους του που παρακολουθούν αμέτοχοι τις δύσκολες καταστάσεις που περνά κατά καιρούς η χώρα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατήγγειλε με τον δικό του τρόπο την απουσία του Κράτους, λέγοντας παράλληλα ότι προέρχεται από τη χώρα που «ξαναψηφίζουν δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν».

Αναλυτικά τα λόγια του Αλκίνοου Ιωαννίδη, τα οποία προκάλεσαν το έντονο χειροκρότημα των θεατών:

«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, τους κατεστραμμένους δρόμους, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες – ο ανεκδιήγητος δήμαρχος – ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά – εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – «ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!». Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από τη χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε σήμερα εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια».

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση