Συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στo ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συλλαλητήριο έγινε σήμερα από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Παράλληλα, για σήμερα η ΓΕΝΟΠ –  ΔΕΗ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση της διοίκησης, με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην “απώλεια” της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει.

Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή ίσως είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα. Η ΔΕΗ, αν προχωρήσει η ΑΜΚ, όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτήν στην οποία εργαστήκαμε. Θα έχει χάσει οριστικά το “Δ”. Το “Δ” της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος. Έχουμε χρέος, απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε: Έχουμε χρέος Να μη Χαθεί το “Δ” της ΔΕΗ».

(φωτογραφία 902.gr)

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παρόντες στην κινητοποίηση είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και πολλοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπως οι Πάνος Σκουρλέτης, Θεανώ Φωτίου, Χαρά Καφαντάρη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Ρένα Δούρου.

(φωτογραφία Ρένα Δούρου)
(φωτογραφία Ρένα Δούρου)

«Σήμερα εξελίσσεται ένα έγκλημα ενάντια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ενάντια στη δημόσια περιουσία στην πραγματικότητα» υπογράμμισε στο avgi.gr ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για ένα έγκλημα ενάντια στους Έλληνες πολίτες αλλά και στις δυνατότητες της χώρας να έχει έναν συγκροτημένο παραγωγικό ενεργειακό σχεδιασμό. «Η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της μεθόδευσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να μετατρέψει τη ΔΕΗ σε μια ακόμα από τις πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας, παραγωγής και εμπορίας και οδηγεί στην απώλεια ενός κρισιμότατου αναπτυξιακού και ενεργειακού εργαλείου στα χέρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή επιδεινώνει έτι περαιτέρω την ακραία συνθήκη ακρίβειας στην αγορά ενέργειας, καθώς το δημόσιο πλέον δεν θα μπορεί να ασκεί τον απαραίτητο έλεγχο στις τιμές πράγμα το οποίο θα οδηγήσει σε  ακόμη μεγαλύτερη, άμεση απώλεια εισοδήματος για τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ σε μια στιγμή αγωνιστικής κινητοποίησης έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσει να ανατραπεί αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

(βίντεο avgi.gr)

«Σήμερα η κυβέρνηση προχωρά σε μια εγκληματική πολιτική εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος» τόνισε στο avgi.gr ο Πάνος Σκουρλέτης. «Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, μετά από 7 δεκαετίες, χάνεται. Και μαζί χάνεται η δυνατότητα της ίδιας της πολιτείας, του κράτους, να παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας πολύ δε περισσότερο σήμερα την εποχή της ακρίβειας για να ασκήσει μια πολιτική έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και ο καθένας ξεχωριστά. Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας δεν έχει προηγούμενο. Το δημόσιο εγκαταλείπει τα δικαιώματα του και ουσιαστικά εκχωρεί την περιουσία του υπέρ συγκεκριμένων, λίγων, οικονομικών συμφερόντων» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

(βίντεο avgi.gr)

* Φωτογραφίες – Βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου (avgi.gr)

* έξτρα φωτογραφίες Ρένα Δούρου και 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση