Στους δρόμους οι συνταξιούχοι: «Δεν αντέχουμε τις περικοπές και την ακρίβεια» 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στον δρόμο κατέβηκαν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και την ακρίβεια, και να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας» υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν «να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς». Διεκδικούν κατώτατη σύνταξη στα 650 και άμεση έκδοση συντάξεων. Ζητούν ακόμη, μεταξύ άλλων, άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: 902.gr


 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γαλλία: Η οργή του λαού συνεχίζεται – Ο Μακρόν σε δύσκολη θέση

*ρεπορτάζ της Ναταλίας Τσιλογιάννη - Οι εικόνες των Γάλλων...

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών με τουλάχιστον 19 νεκρούς

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας...
Διαφήμιση