Βούλευμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα: Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με αμετάκλητο και οριστικό βούλευμα που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και εισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο της Novartis. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικαστές εντοπίζουν επιλήψιμους χειρισμούς στην υπόθεση που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Τουλουπάκη παραπέμπεται  για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα δια παραλείψεως, δηλαδή μόνον για πλημμέλημα.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, που πάντως διαφοροποιείται από την πρόταση των 364 σελίδων της εισαγγελέως Ελένης Μετσοβίτου, που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου, απαλλάσσει τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, εισαγγελείς πρωτοδικών, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Σημειώνεται η σπουδή να εκδοθεί το βούλευμα, έστω και στο παρά πέντε, με τους υπό συνταξιοδότηση δικαστικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν, προκειμένου να εκδώσουν σήμερα το παραπεμπτικό βούλευμα για τους «ενόχους» της «σκευωρίας» και να καταλαγιάσουν οι άνωθεν «φωνές» που αδημονούσαν να δουν στο εδώλιο τον πρώην υπουργό και τρεις εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπήρξε διαφωνία της μειοψηφίας που θεωρεί ότι χρειάζεται συμπληρωματική ανάκριση.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι διεφθαρμένοι από πάνω ως κάτω

*Του Κώστα Βαξεβάνη - Οταν ο υπουργός Οικονοµίας Κωστής...

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: «Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε...

Τελ Αβίβ: Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς – Ήχησαν οι σειρήνες μετά από 4 μήνες

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα ένα μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα με...

Στέργιος Καλπάκης: Τα πολλά πρόσωπα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, στην ιστορική του ομιλία στη...
Διαφήμιση