Παιχνίδια στην πλάτη του κόσμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Και δεν μιλάμε για το δημόσιο συμφέρον ή τις ανάγκες των αδύναμων, για τις οποίες κανείς δεν περίμενε το παραμικρό κυβερνητικό ενδιαφέρον.

Μιλάμε και για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους ίδιους τους ψηφοφόρους της. Προφανώς θεωρεί ότι η διαπλοκή με τα συμφέροντα αρκεί για την εκλογική της επιβίωση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από μια αισχρή λεηλασία που διεξάγεται εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο στην πλάτη εκατομμυρίων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση εκχώρησε τον έλεγχο της ΔΕΗ σε ιδιώτες, σκίζεται να τους περιποιηθεί.

Η ΔΕΗ, ακολουθούμενη από τους υπόλοιπους παρόχους, οργίασε στις καταχρηστικές χρεώσεις και βουλιάζει στα κέρδη. Αυτά τα κέρδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν.

Τα επιδότησε, καλύπτοντας με δημόσιο χρήμα ένα τμήμα της αισχροκέρδειας. Τώρα, και αφού η κατακραυγή έγινε ουρανομήκης, μαγειρεύει προς τα κάτω τα ποσά που έχει δεσμευτεί να φορολογήσει, καθυστερεί τις σχετικές αποφάσεις και εξαφανίζει τη ρήτρα ενσωματώνοντάς την στα τιμολόγια.

Ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση και η λίστα Πέτσα, το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του κόσμου είναι αναίσχυντο. Και, δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κόσμος το βλέπει καθαρά. Οι εκλογές είναι πολύ κοντά και εκεί θα δοθούν οι απαντήσεις.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Καλεί στο Μαξίμου για «μασάζ» απογοητευμένους βουλευτές λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

*Του Κώστα Σαββόπουλου - Προσκλητήρια για πολιτικό «μασάζ» στο...

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...
Διαφήμιση