«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος – Εσχάτως -μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου- μας προέκυψε μια νέα διαχωριστική γραμμή, καταλυτική ετούτη, μεταξύ ανάπτυξης και ύφεσης, σταθερότητας και περιπέτειας, προόδου και οπισθοδρόμησης, Δεξιάς και Αριστεράς.

Στην πρώτη κατηγορία (με την ανάπτυξη, την σταθερότητα, την πρόοδο και την Δεξιά) τοποθετείται το σύγχρονο, το νεοφυές, το μοντέρνο και το μοδάτο.

Στην δεύτερη κατηγορία (με την ύφεση, τις περιπέτειες, την οπισθοδρόμηση και την Αριστερά) συμπορεύεται το ξεπερασμένο, το απαρχαιωμένο, το παρωχημένο και το ντεμοντέ.

Ποιος θέτει και που τη γραμμή διαχωρισμού και ποιος κατατάσσει και σε ποια πλευρά την Δεξιά και την Αριστερά;

Μα το αποτέλεσμα της κάλπης με τις 40 μονάδες που έδωσε στην ΝΔ και με τις 20 μονάδες (double score) που «έριξε στο κεφάλι» ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα.

Αυτά ισχυρίζονται (όχι μόνο ο Άδωνις) όλοι οι πρωτοκλασάτοι -μηδέ εξαιρουμένου του Μητσοτάκη- από την επομένη 22 Μαΐου κι ας ψήφισε το υπόλοιπο 60% (μειοψηφία δεν το λες) στην κάλπη της απλής αναλογικής απέναντι στην ΝΔ.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα το καθεστώς Μητσοτάκη έχει επιδοθεί κυριολεκτικά στις …..μοντέρνες τέχνες:

Για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων -εκτός από τον μύθο (όπως απέδειξε η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος) της κυβερνοεπίθεσης- ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ψήφισε την απλή αναλογική οδηγώντας την χώρα σε δεύτερες εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση (σύγχρονη εξήγηση).

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επανεκλογή Ερντογάν φταίει -κατά τον Μητσοτάκη- πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι “σήμερα η Τουρκία έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ αν είχαν γίνει εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής θα είχαμε κι εμείς ήδη μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση” (νεοφυής πολιτική).

Η ανάγκη για προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ντεμοντέ (μοδάτη αντίληψη).

Οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους οικονομικά ισχυρούς και όχι τους αδύνατους (σύγχρονη οικονομική θεωρία).

«Πετάει ο γάιδαρος (της Δεξιάς); πετάει και κάνει και mach loop» (μοντέρνα προσέγγιση).

Αφού –λένε- η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπέρ της ανάπτυξης και των επενδύσεων που αποδεδειγμένα έχει πετύχει στην τετραετή διακυβέρνηση της, κάθε αντίλογος είναι οπισθοδρομικός και ντεμοντέ.

Μπορεί η φερόμενη ανάπτυξη να μην είναι το αποτέλεσμα νέων παραγωγικών επενδύσεων και πραγματικής αύξησης του ΑΕΠ, μπορεί να είναι πλασματικό μέγεθος το οποίο οφείλεται στις δυσθεώρητες ανατιμήσεις, στον πληθωρισμό και στην αισχροκέρδεια αλλά ο λαός με το 40% απάντησε ότι και πραγματική ανάπτυξη έχουμε και αισχροκέρδεια δεν έχουμε, μας λένε κομπάζοντας.

Μπορεί τα έσοδα από το ΦΠΑ να είναι σε ένα μόνο χρόνο 4,5 δις περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα, αλλά παρέμειναν σταθεροί οι συντελεστές (χωρίς αύξηση) και ουδεμία μείωση απαιτείται όπως αποφάνθηκε ο λαός με το 40% που μας έδωσε, μας λένε κομπάζοντας.

Μπορεί το 43% της «ανάπτυξης» να προέρχεται από τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και τα funds, τα οποία αγοράζουν μπιρ παρά τα δάνεια και να τα βγάζουν στο σφυρί στο 100% της εμπορικής τους αξίας, αλλά η συζήτηση για προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ντεμοντέ, γιατί οι 700.000 δανειολήπτες που θα χάσουν τα σπίτια τους κατά 40% ψήφισαν ΝΔ, μας λένε κομπάζοντας.

Οι μεταπράτες της ελπίδας ξέρουν καλά να πουλάνε το ψέμα για αλήθεια και μετά να επικαλούνται δημόσια το γεμάτο ταμείο τους.

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες».

*“Ο τρόπος που αστειεύομαι είναι να λέω την αλήθεια. Είναι το καλύτερο αστείο”.

*Σασά Γκιτρύ, Γάλλος συγγραφέας

Πηγή: koutipandoras.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 21/5 – Ποιοί συμμετέχουν

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για σήμερα (21/5) η...

ΗΠΑ – Βρετανία προκαλούν: Δεν στηρίζουν το αίτημα για εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκάλαντ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η  απόφαση του εισαγγελέα του  Διεθνούς...

Ο Guardian για τη δίκη του ναυαγίου στην Πύλο: Δεν δικάζονται οι αρχηγοί των κυκλωμάτων

Οι επιζώντες του ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους...
Διαφήμιση