Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Σπύρου Κυριάκη –

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού οι ελλείψεις και η υποβάθμισή του έρχονται στην επιφάνεια, δυστυχώς, με θανάτους.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού, καθώς στην Κω δεν υπήρχαν ασθενοφόρα να εξυπηρετήσουν έκτακτα περιστατικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εντός Αττικής, μια 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, λίγο πριν συμπληρώσει τον ένατο μήνα της, κάλεσε ασθενοφόρο και αυτό έφτασε στην περιοχή της μετά από διαλογή και με καθυστέρηση. Μάλιστα δεν τη μετέφερε σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά σε ένα κοντινό κέντρο υγείας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της, όπως και του μωρού που περίμενε.

Μεταφερόμαστε στην Κέρκυρα, όπου ένας 21χρονος είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με το μηχανάκι του. Ο νεαρός προσέκρουσε με ένα Ι.Χ. με αποτέλεσμα να έχει πτώση και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Αμέσως οι γύρω του κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αυτό όμως καθυστέρησε 40 λεπτά με αποτέλεσμα να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία του. Ευτυχώς τριγύρω του έσπευσαν κάποιοι ιδιώτες γιατροί και μέλη απ’ το κέντρο υγείας της περιοχής μέχρι να έρθει βοήθεια… 

Ακόμα ένα περιστατικό συνέβη, αυτή τη φορά στη Χίο. Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ένα μέλος του κατέρρευσε ξαφνικά. Αμέσως οι γύρω του κάλεσαν σε βοήθεια. Αυτή όμως δεν μπορούσε να πάει, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει σε ολόκληρο το νησί ήταν σε άλλο περιστατικό. Έτσι οι υπόλοιποι τον έβαλαν σε ένα ΙΧ και τον μετέφεραν οι ίδιοι στο νοσοκομείο, χωρίς να να υπάρξει ευτυχώς δυσάρεστη κατάληξη.

Και μεταφερόμαστε στη Χαλκιδική. Εκεί όπου μια 63χρονη Ρουμάνα τουρίστρια αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως οι γύρω της κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο όμως για να φτάσει στο σημείο όπου ήταν η άτυχη τουρίστρια έκανε κάτι παραπάνω από μια ώρα. Η γυναίκα έπαθε ανακοπή και κατέληξε. Στο πεζοδρόμιο… 

Γιατί στην Ελλάδα της τρομερής ποιότητας ζωής και του «Σταθερά, τολμηρά μπροστά», μάλλον είναι λογικό μέσα σε μερικές ημέρες να χάνονται ανθρώπινες ψυχές στα πεζοδρόμια και στις καρότσες αγροτικών γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα. Είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος να χάνει το παιδί του και το εγγόνι που περίμενε για τον ίδιο λόγο. Θεωρείται ανάπτυξη το να χτυπήσει κάποιος το κεφάλι του ή να μην αισθανθεί καλά και να μην υπάρχει κανείς εκεί άμεσα να βοηθήσει.

Αυτή είναι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: 2020mag.gr

Φωτογραφία: 2020mag.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γιατί κυβέρνηση και περιφερειάρχες δεν χρηματοδοτούν έργα προσαρμογής στην κλιματική κρίση;

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Το χαρακτηριστικό της κλιματικής κρίσης...

Κακοκαιρία Elias: Επικίνδυνη κατάσταση στην Εύβοια – Μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμοί

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε το...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ωδίνες της επόμενης μέρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρά τη συντριπτική ήττα του σε δύο...

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αντιπολίτευση;

*Γράφει ο Ηλίας Γεροντόπουλος - Στην Ελλάδα που κάθε...
Διαφήμιση