Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση των υποκλοπών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Η ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA που εξέτασε το θέμα διεξοδικά στην έκθεσή της, η οποία εγκρίθηκε χθες, επί της ουσίας απαντάει αρνητικά. Η PEGA καλεί τη χώρα μας «να αποκαταστήσει επειγόντως και να ενισχύσει τις θεσμικές και νομικές διασφαλίσεις», ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση.

Ανάμεσα στα άλλα ζητεί να ανακληθούν οι άδειες εξαγωγής παράνομων λογισμικών όπως το Predator, να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη έρευνα των αρμόδιων αρχών για καταγγελίες που αφορούν τη χρήση αυτών των λογισμικών, να καταργηθούν τα νομικά εμπόδια λειτουργίας της ΑΔΑΕ και ειδικά αυτά που αφορούν την άμεση ενημέρωση των παρακολουθούμενων πολιτών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης έχουν απαιτήσεις όπως: να φύγει η ΕΥΠ από τον έλεγχο του πρωθυπουργού, να διασφαλιστεί το ανεμπόδιστο στις έρευνες της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων εποπτικών αρχών, να συμμετάσχει στις έρευνες η Europol. Πρόκειται για την απόλυτη κατακραυγή στο σύστημα Μητσοτάκη.

Το ίδιο ενδιαφέρουσες είναι ακόμα δύο συστάσεις-απαιτήσεις της PEGA. Η πρώτη ζητεί «να αποσαφηνίσει επειγόντως την κατάσταση σχετικά με την κακόβουλη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού υποκλοπής στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την ακεραιότητα των επερχόμενων εκλογών». Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ώς τις εκλογές. Η δεύτερη ζητεί να μην υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του ανώτατου εισαγγελέα. Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό και Ντογιάκο στη θέση του ανώτατου εισαγγελέα αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να φύγουν και οι δύο.

Στην πραγματικότητα τίποτα απ’ όσα ζητάει η PEGA δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυτή την κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ηλίου φαεινότερον αν ληφθούν υπόψη όσα έγιναν με ευθύνη της κυβέρνησης από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη διαλεύκανσή του ευτελίστηκαν πλήρως. Η έρευνα από τη Δικαιοσύνη επί της ουσίας έχει μείνει στα χαρτιά. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν εξετάστηκε, καμία από τις εμπλεκόμενες ιδιωτικές εταιρείες δεν ερευνήθηκε την ώρα που έπρεπε, καμία δίωξη δεν ασκήθηκε κι έγινε ό,τι ήταν δυνατόν -και με τη συνδρομή του ανώτατου εισαγγελέα και νομοθετικά- ώστε να παρεμποδιστεί το έργο των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών. Κατά συνέπεια οι απαιτήσεις της PEGA συγκλίνουν σε μία και μοναδική απαίτηση: Κυβερνητική αλλαγή τώρα.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση