Πολάκης σε Πιερρακάκη: «Είσαι υπηρέτης των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κατά μέτωπο επίθεση στον υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας θλιβερό «να βλέπει κανείς ανθρώπους που υπηρέτησαν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να έχουν αναλάβει το νεοφιλελεύθερο “πέρασμα” των ιδιωτικών Πανεπιστημίων».

«Είσαι υπηρέτης των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού» είπε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, τονίζοντας πως μέσω του νομοσχεδίου η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την κοινωνική κινητικότητα και να μην χρειάζονται οι «γόνοι να πάνε δύο χρόνια έξω για να έρθουν με μεταγραφή μετά».

Ως εκ τούτου, συμπέρανε ότι η πλειοψηφία δεν επιθυμεί παιδιά από χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις «να φτάσουν εκεί που μπορούν να φτάσουν». Επιπλέον, ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε ότι ο υπουργός φέρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαιτίας του «deal με τους κολεγιάρχες».

«Σπρώξατε προς τα εκεί άφθονη “πελατεία” με δύο κινήσεις» ανέφερε και παρέθεσε τόσο την κατάργηση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης από τη Νίκη Κεραμέως όσο και τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Πρόσθεσε δε ότι ένας από τους λόγους που προωθείται η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η υπόγεια συμφωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τη CVC, στην οποία εργαζόταν η κόρη του πρωθυπουργού.

«Οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατούν τη γνώση για τον εαυτό τους για να κονομάνε» ξεκαθάρισε και κατέληξε προβλέποντας πως το νομοσχέδιο θα «πέσει» στα δικαστήρια, αλλά και «από την πάλη των ανθρώπων που με την αξιοσύνη του μυαλού τους καταφέρνουν να μπουν στα δημόσια Πανεπιστήμια».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η μητέρα των μαχών τη...

Σωκράτης Φάμελλος: Οικονομικό αλλά και πολιτικό σκάνδαλο το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Σημεία και τέρατα που συνιστούν οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο το έργο...

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...
Διαφήμιση