ΠΑΣΟΚ: «Ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με βιασύνη»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η πολυεπίπεδη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας πριν τη συνάντηση της Άγκυρας και η επαναφορά ισχυρισμών την επόμενη κιόλας ημέρα, θέτουν εν αμφιβόλω αυτήν την κρίσιμη παράμετρο» σχολιάζει ο Δημήτρης Μάντζος.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος μετά τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

Ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι μετά από αυτό «κανείς και πρώτη η κυβέρνηση δεν δικαιούται να αναλώνεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και κομματικές στοχεύσεις».

Στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μάντζος σχολιάζει πως «πριν καν ξεθωριάσει η επιτηδευμένη εικόνα ικανοποίησης από τη συνάντηση της Άγκυρας, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Φιντάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του, επανέφερε τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Τουρκίας όσον αφορά στην ανάπτυξη θαλάσσιων πάρκων από την Ελλάδα στο Αιγαίο».

Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Φιντάν «μίλησε ευθέως για «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, καλώντας τη χώρα μας να απόσχει από «μονομερείς ενέργειες», παρά το ισχύον διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

»Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι τουρκικές «επιφυλάξεις» διατυπώθηκαν και στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο αν υπήρχε και ποια ήταν η ελληνική απάντηση.

Στην ανακοίνωσή του σχολιάζει ακόμα πως «αυτό επιβεβαιώνει τη θέση που εκφράζουμε διαχρονικά και έμπρακτα: ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με βιασύνη. Απαιτούνται απτά και, κυρίως, αποδείξιμα δείγματα αμοιβαίας ειλικρίνειας. Η πολυεπίπεδη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας πριν τη συνάντηση της Άγκυρας και η επαναφορά ισχυρισμών την επόμενη κιόλας ημέρα, θέτουν εν αμφιβόλω αυτήν την κρίσιμη παράμετρο».

Κρίνει ακόμα πως «κανείς, λοιπόν -και πρώτη η Κυβέρνηση-, δεν δικαιούται να αναλώνεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και κομματικές στοχεύσεις.
»Όπως, άλλωστε, αποδείχθηκε και στην περίπτωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, η εξωτερική πολιτική πρέπει να χαράσσεται και να ασκείται με όρους προνοητικότητας, στο επίπεδο του μακρού ιστορικού χρόνου και όχι της εκλογικής συγκυρίας, με ρεαλισμό, σχέδιο, επίγνωση των θέσεων της άλλης πλευράς και αυτοπεποίθηση».

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση