ΚΚΕ: Η παρέμβαση Μητσοτάκη σε συνέδριο για την Υγεία ήταν πρόκληση για το λαό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο για την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη σε συνέδριο για το «Σύστημα Υγείας και τις Προκλήσεις του Μέλλοντος»: 

«Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού σε συνέδριο για το “Σύστημα Υγείας και τις Προκλήσεις του Μέλλοντος” ήταν πρόκληση για τον λαό και μακριά από τις ανάγκες της περίθαλψης του. Μόνο οι σημερινές εικόνες από το νοσοκομείο “Γεννηματάς”, με δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους σε φορεία και γιατρούς να κάνουν “σλάλομ” για να τους εξετάσουν, δείχνουν πολύ καθαρά ποιους εξυπηρετούν οι ανακαινίσεις και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις τις οποίες περιχαρής ο Πρωθυπουργός διαφημίζει.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του για την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία είναι βέβαιο πως αυτή δε θα αξιοποιηθεί καθολικά και δωρεάν για τον λαό, αλλά ως ένα εργαλείο-κόφτης, γιατί αποτελεί ιδιοκτησία του κεφαλαίου και η εφαρμογή της υποτάσσεται στο κριτήριο του κέρδους και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών κοινωνικών αναγκών. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα έρθει να υπηρετήσει ένα πλήρως και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, αφού οι δημόσιες μονάδες υγείας θα συνεχίσουν να είναι υποστελεχωμένες, οι ασθενείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν περισσότερα για θεραπείες και φάρμακα, οι υγειονομικοί να είναι “απασχολήσιμοι”, κακοπληρωμένοι και με επιδείνωση των κοινωνικών και επιστημονικών τους αναγκών. Άλλωστε αυτά θεωρούνται “κανονικότητα” για την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Οι μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού, για να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού απαιτούν και το αντίστοιχο λαϊκό σχέδιο ανάπτυξης που έχει μόνο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό απαιτείται η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιούνη, για να ενισχυθεί η λαϊκή συσπείρωση και πάλη ώστε ο λαός να καθορίζει την ανάπτυξη του συστήματος Υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ΕΕ και τα κόμματά της. Αυτή είναι η λαϊκή “πρόκληση” του παρόντος και του μέλλοντος». 

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση