Παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας παραπέμπεται η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως ανακοίνωσε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως σήμερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας είχε ζητήσει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβόκομβου για την Ιριδα.

Στο μεταξύ, αίτημα για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από δύο ψυχιάτρους ώστε να διαπιστωθεί αν πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν, ζήτησε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας. Ειδικότερα, η αναφορά του γιατρού ότι «δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάσχει η Ρούλα Πισπιρίγκου από σύνδρομο Μινχάουζεν» προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κούγια ο οποίος ζήτησε την διακοπή της δίκης ώστε να διοριστούν δύο ειδικοί προκειμένου να διενεργήσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για να αποφανθούν αν τίθεται θέμα του συγκεκριμένου συνδρόμου για την κατηγορουμένη.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση