Παπαδημούλης: «Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει στην εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ζωντανό και ενδιαφέροντα διάλογο με εκατοντάδες νέους και νέες από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε απευθείας σύνδεση με την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την εκπαίδευση, την ισότητα, τις γυναικοκτονίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι τη λήψη αποφάσεων και τη συμμετοχή των νέων στις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η συζήτηση του έλληνα Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους έφηβους αντιπροσώπους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Euroscola», που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερα από 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης της Ολομέλειας δεκάδες νέοι Ευρωπαίοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του θεσμού της Ολομέλειας, να ανταλλάξουν απόψεις καθώς και να θέσουν μια σειρά από ερωτήματα στον Δημ. Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στο κεντρικό θέμα της συνεδρίασης που ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στα δημόσια πράγματα. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε τη σημασία της υλοποίησης και της πρακτικής εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας και «της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να επιτευχθούν πολιτικές με στόχο την μείωση των διακρίσεων και των ανισοτήτων».

Παράλληλα, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών ο Δημ. Παπαδημούλης πρόσθεσε πως «χρειάζονται αλλαγές σε όλους τους φορείς, από το σχολείο και τη δικαιοσύνη, μέχρι την αστυνομία, και φυσικά ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που να επενδύει κυρίως στην πρόληψη». Για να συμπληρώσει πως «ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να κατοχυρωθεί στο νομικό δίκαιο, δεν αρκεί όμως η νομική τροποποίηση».

Τέλος, απευθυνόμενος στους μαθητές και ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, επεσήμανε: «Θέλουμε τη συμβολή και την κριτική σας. Μην αποφασίζουν άλλοι για εσάς χωρίς εσάς. Με τη συμμετοχή σας μπορείτε να συμβάλλετε στο να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Πιστεύω έμπρακτα στην ανανέωση και στη δυνατότητα οι νέες γενιές να δώσουν το δικό τους στίγμα για το μέλλον της Ευρώπης. Βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει στην εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης εάν θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις των καιρών. Στόχος μας πρέπει να είναι μια ισχυρή, δημοκρατική και πολιτική Ένωση».

Πηγή: papadimoulis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι διεφθαρμένοι από πάνω ως κάτω

*Του Κώστα Βαξεβάνη - Οταν ο υπουργός Οικονοµίας Κωστής...

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: «Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε...

Τελ Αβίβ: Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς – Ήχησαν οι σειρήνες μετά από 4 μήνες

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα ένα μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα με...

Στέργιος Καλπάκης: Τα πολλά πρόσωπα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, στην ιστορική του ομιλία στη...
Διαφήμιση