Ο Σαμαράς ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες και έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε η τροπολογία για την άδεια διαμονής σε μετανάστες που εργάζονται στη χώρα • Δεν ακολούθησε άλλος βουλευτής της Ν.Δ. την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως αναμενόταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε κατά του νομοσχεδίου σε μια κίνηση που είναι μεν συνεπής με την σκληρή στάση που ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά η εμφάνισή του στην Ολομέλεια ερμηνεύεται και ως δήλωση παρουσίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ψηφοφορία δήλωσε προς τους δημοσιογράφους «ότι είχα χρέος να πω το είπα. Και όποιος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε»

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν: 

  • Ναι 262 βουλευτές
  • Όχι 32 βουλευτές
  • Παρόν ένας βουλευτής

Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ «παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης και οι τρεις βουλευτές από το κόμμα «Σπαρτιάτες», Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Πέτρος Δημητριάδης.

Το παρασκήνιο με τον Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε την Παρασκευή την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που θα νομιμοποιήσει περίπου 30.000 μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας τουλάχιστον επί τρία χρόνια, με στόχο να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. 

Μία μέρα μετά, η πλευρά του κ. Σαμαρά κλιμάκωσε τη στάση της, μέσω συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι, ως σχόλιο στα όσα στο μεταξύ είχε απαντήσει η πλευρά της κυβέρνησης, έδωσαν στη δημοσιότητα παλιότερες επίσημες δηλώσεις με τις οποίες το μέγαρο Μαξίμου διέψευδε ότι σχεδιάζει τη νομιμοποίηση μεταναστών. Με άλλα λόγια, η πλευρά Σαμαρά κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε για το θέμα και άλλα κάνει τώρα. 

Και ενώ ετέθη θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Η διάταξη θα ψηφιστεί»  έλεγε ο Άδωνης Γεωργιάδης και σχολίαζε πως δεν πρόκειται για έναν απλό βουλευτή αλλά για πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της δεξιάς παράταξης, που όπως είπε «έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από έναν βουλευτή».

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σταθακόπουλος: Τουρκία, εθνικιστές από τα Σκόπια και «μεγάλη Αλβανία» περικυκλώνουν την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του καθηγητή στον Πάρι Καρβουνόπουλο Τα εθνικά θέματα...

Ψηφιακή μετάβαση στην Ευρώπη με όρους κυριαρχίας, βιωσιμότητας και δημοκρατίας

*Γράφει ο Αντώνης Μπόγρης - Αν και βρισκόμαστε λίγες...

Στο Μουσείο πάει από 1η Ιουλίου η πενθήμερη εργασία

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και περίοπτη...

Κασσελάκης για “Ευαγγελισμό”: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετράει την υγεία με αστέρια ξενοδοχείων

Το επίμαχο έγγραφο με την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού»...
Διαφήμιση