Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε αμηχανία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου σε τηλεοπτικό πάνελ, μετά από δύο χρόνια όπως θέλησε να επισημάνει, συζητήθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είπε κάτι ενοχλητικό για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά υπενθύμισε την αντιΣΥΡΙΖΑ διάθεσή του και δήλωσε ότι μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα και, επομένως, δεν θα αποφεύγει τα βαθιά νερά της πολιτικής συζήτησης.

Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είναι να δέχεται δημόσια πιέσεις από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του εναντίον της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο ίδιος προσπαθεί να τις προλάβει επανερχόμενος στη “γραμμή” των ίσων αποστάσεων την οποία υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει όταν αποκαλύφθηκε ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Κ. Μητσοτάκη.

Μιλώντας για “κακοποίηση της έννοιας της προόδου και της σταθερότητας” από τον Αλ. Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη αντίστοιχα, απομακρύνεται από τη θέση που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπου περιέγραψε ως στρατηγικό στόχο τη μετακίνηση της ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Όπως όλα δείχνουν, για λόγους που δεν είναι ορατοί, ο Ν. Ανδρουλάκης επανέρχεται στο “διμέτωπο” και δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί μονόδρομο την προοδευτική σύγκλιση απέναντι στην αυταρχική Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη.

Το βέβαιο είναι ότι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κάμψη μετά την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή έχουν προκαλέσει ανησυχία και αμηχανία στην Χαριλάου Τρικούπη, πόσο μάλλον όταν καταγράφονται αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια, ενώ “έσκασε” από το πουθενά και πρόβλημα Λάσπα.

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα επιδιώξει επανασυσπείρωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει στο τέλος του μήνα για να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες. Υπάρχει σκέψη για μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων και θα αναζητούνται μέχρι την τελευταία στιγμή λαμπερά πρόσωπα που μπορούν να δώσουν πνοή ανανέωσης και να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει γίνει περισσότερο ελκυστικό.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η κάμψη που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι συγκυριακή και ότι συνδέεται με το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και τη δραστηριότητα του αρχηγού του.

Υπάρχει, πάντως, γκρίνια μέσα στο κόμμα και ένα βαρύ κλίμα που δεν έχει σχέση με αυτό που δημιουργήθηκε μετά το θάνατο της Φ. Γεννηματά και την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ν. Ανδρουλάκη.  

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση