Ο Μπακογιάννης ξηλώνει τους φοίνικες της Πανεπιστημίου και τους πάει… Μεγάλο Περίπατο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ήταν Νοέμβριος του 2021, όταν αποφασίστηκε να αλλάξει όψη το κέντρο της Αθήνας, με τον περίφημο Μεγάλο Περίπατο. Και για αυτόν τον λόγο, ξοδεύτηκαν περί τα 40.000 ευρώ για την αγορά και φύτευση 22 φοινίκων στην Πανεπιστημίου. Δύο χρόνια μετά, το μόνο που άλλαξε, ως φαίνεται, είναι τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς των πολιτών, καθώς μέχρι στιγμής κανείς δεν κατάλαβε ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο ανάπλασης.

Και τελικά, το «έργο» του δημάρχου Αθηναίων, το οποίο συνολικά στοίχησε 3 εκατομμύρια ευρώ ξηλώνεται κομμάτι κομμάτι, καθώς όπως παραδέχτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης, ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο «βγήκε και δεν βγήκε» αφήνοντας για πολλούς μήνες το κέντρο της Αθήνας ένα απέραντο εργοτάξιο.

Στόχος του Κώστα Μπακογιάννη είναι να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές το φθινόπωρο το 2023, ωστόσο τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Αθηναίων πιστεύει ότι η τελική εικόνα του δρόμου θα είναι τόσο εντυπωσιακή που θα αντιστρέψει τις αρχικά μουδιασμένες εντυπώσεις.

«Ξηλώνουν» τους φοίνικες

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, συνεργεία του δήμου Αθηναίων άρχισαν να απομακρύνουν τους φοίνικες (τις περίφημες ουασιγκτονίες) από τις μεγάλες μεταλλικές ζαρντινιέρες, προκειμένου να μεταφερθούν σε νέο μέρος στην περιοχή Γουδί και να μεταφυτευθούν.

Συνολικά πρόκειται για 22 φοίνικες – που στοίχησαν περίπου 1.700 ευρώ ο ένας, συνολικά περίπου 40.000 ευρω – που απομακρύνονται προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Μεγάλου Περιπάτου, θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία που θα αποφασιστούν εν καιρώ.

Οι εργασίες αφαίρεσης των φοινίκων θα συνεχιστούν για τις επόμενες 3 – 4 μέρες, ανέφερε ο δήμος Αθηναίων.

Έρχονται τα πλατάνια

Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του κόσμου εξ’αρχής, πέρα από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και την ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας, ήταν για ποιον λόγο το έργο έγινε αρχικά πιλοτικά, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τελική του μορφή.

Σε αυτό ο δήμος Αθηναίων απαντά πως πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου. Οι μεγάλες παρεμβάσεις δοκιμάζονται πιλοτικά και στη συνέχεια ακολουθούν οι μόνιμες.

Η δοκιμαστική περίοδος επιτρέπει, όπως υποστηρίζουν, τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση των σχεδίων. Με τη μέθοδο αυτή έγινε η ανάπλαση της Times Square, έργα στο Μιλάνο και αλλού. Αυτό γίνεται και στην περίπτωση της Πανεπιστημίου. Χωρίς να είχε προηγηθεί το πιλοτικό έργο, θα ήταν αδιανόητη η εξαρχής διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ως μόνιμο έργο, τονίζει η δημοτική αρχή.

Επόμενο project του Κώστα Μπακογιάννη είναι η φύτεση πλατανιών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενωθεί το Σύνταγμα με την Ομόνοια, όπως είχε αποκαλύψει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: ieidsieis.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κρίση της παγκοσμιοποίησης, οι αιτίες και οι πιθανές συνέπειές της

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από...

Ψηφοθηρικά μέτρα-κοροϊδία από Μητσοτάκη / Πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Επικοινωνιακό τέχνασμα Μητσοτάκη και μικρό πακέτο μέτρων, προκειμένου να...

Το μέγεθος… μετράει – Τι δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Γιατί οι αντιδράσεις της...

Ο Πούτιν πρότεινε να παγώσει η γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, με ανταλλάγματα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει...
Διαφήμιση