Ο Μητσοτάκης εμπλέκει πιο βαθιά την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και το μάθαμε από τον… Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ του Κιέβου και της Αθήνας ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησής του στο X, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε, με μήνυμά του στο X, ότι το Κίεβο επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας με την Ελλάδα, επί τη βάσει της Διακήρυξης των G7, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα της μυστικής διπλωματίας καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επ’ αυτού αντίθετα η κοινή γνώμη ενημερώνεται μέσω… Ουκρανίας.

Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε ο Ζελένσκι.

Η σημαντικότερη όμως ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα στην κρίση της Ουκρανίας ακόμη περισσότερο.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7» επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει.

Την ίδια ώρα με το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Ζελένσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας».

«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πού στοχεύουν τα διμερή σύμφωνα ασφαλείας

«Ο σκοπός των διμερών συμφώνων είναι να υπάρχει κάποιο είδος προσωρινής υποστήριξης καθώς η προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθυστερεί και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να αισθάνονται ότι «θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και επιτελάρχης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Αντιπροσωπεία της Χαμάς τη Δευτέρα στο Κάιρο για πιθανή συμφωνία εκεχειρίας

Αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα το Κάιρο...

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε προεκλογικά τη «μάχη κατά του ακροδεξιού φασισμού»

Να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα ακροδεξιά του της...

Ρέντη: Προφυλακιστέος ο «Κοντός», εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης

*Της Μαίρης Μπενέα - Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως αρχηγός...
Διαφήμιση