Ο Μητσοτάκης εκφασίζει την κοινωνία. Ας το παραδεχτούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν να είναι αργά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Φωτεινής Λαμπρίδη

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Μητσοτάκης υπονομεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, προχωράει συστηματικά σε ενέργειες κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Γιατί, όσοι και όσες γνωρίζουν ποιοι κανόνες, νόμοι και άρθρα του Συντάγματος ορίζουν το πολίτευμα της χώρας, αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως δεν χρειάζεται να μπουν τα τανκς στα Πανεπιστήμια για να μιλήσουμε για αντιδημοκρατική εκτροπή. Από τη διαχείριση των σκανδάλων Novartis και παρακολουθήσεων, έως την υπόθεση Ινδαρέ και την φασιστικής χροιάς βία στη Νέα Σμύρνη, φτάσαμε στο παρατεταμένο κατασταλτικό όργιο εναντίον της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων των φοιτητών και όχι μόνο. Το χειρότερο όλων όμως είναι, πως για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, μια κυβέρνηση συμβάλλει τόσο καταλυτικά στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρό χθες το βράδυ.

Είναι άραγε τόσο αφελής ο πρωθυπουργός, ώστε να μην το γνωρίζει ή να στρέφει τη νεολαία της χώρας και κάθε δημοκράτη πολίτη εναντίον του; Προφανώς και όχι. Όντας ο ίδιος ένα δημιούργημα των επικοινωνιολόγων, έχει πλήρη επίγνωση του αυταρχισμού και των φασιζουσών πολιτικών του. Μία κυβέρνηση που δεν κάνει βήμα πριν δώσει η επικοινωνιακή ομάδα τη γραμμή στη λίστα Πέτσα, ξέρει καλά που στοχεύει. Στο υπερσυντηριτικό κοινό που έχει εκπαιδεύσει χρόνια, με το αφήγημα της ασυδοσίας στα Πανεπιστήμια. Άνθρωποι που δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ΑΕΙ, έχουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για το τι σημαίνει ελεύθερος πανεπιστημιακός χώρος, όπως άνθρωποι από την Ελληνική επαρχία που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στα Εξάρχεια, έχουν εξαιτίας της προπαγάνδας το ΜΜΕ μια στρεβλωμένη εικόνα για το πως είναι η καθημερινή ζωή στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΗΜΕΙΟΥ για τη μελέτη και αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, υπάρχει ένα 15% του εκλογικού σώματος, που είτε έχει ψηφίσει είτε όχι τη ΧΑ, ασπάζεται τις ιδέες της, γύρω από την υπεραστυνόμευση,  το προσφυγικό, την ομοφοβία, τα δικαιώματα των γυναικών κλπ. Χάρη στην όχι αμελητέα αυτή δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία προσβλέπει ο πρωθυπουργός βλέποντας πως χάνει ψηφοφόρους από το κέντρο εξαιτίας της ακρίβειας και του σκανδάλου των υποκλοπών, ζούμε έναν άνευ όρων εκφασισμό στη δημόσια ζωή.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Χίτλερ. Είναι ένας δεξιός πρωθυπουργός που φλερτάρει όλο και περισσότερο με την Alt Right τη νέα ακροδεξιά που δανείζεται πρακτικές και ιδέες από τον φασισμό, όπως κάνει ο ομόλογός του στην Ουγγαρία. Η  κυβέρνηση εκπαιδεύει μέσα από τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ τον κόσμο ώστε να μη βλέπει τους πνιγμένους πρόσφυγες, να τους αποκαλεί εχθρούς και εισβολείς,  να δικαιολογεί την αστυνομική βία και  όταν τη βλέπει να τη συμψηφίζει με τρικάκια και διαδηλώσεις, πράξεις νόμιμης διαμαρτυρίας σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Υπάρχει όμως και ο Θανάσης Παπακωνστανίνου που συνεχίζει να τραγουδά δίπλα στους φοιτητές «τυφλός είναι κι εκείνος που κάνει πως δεν βλέπει/ πως πίνει απ’το πηγάδι το σκοτεινό» ακόμα κι όταν του κόβουν το ρεύμα.

Αν οι δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας, δεν αποφασίσουμε να αντλήσουμε ρεύμα από τον πόθο μας να ανασαίνουμε ελεύθερα και να διατηρήσουμε ό,τι έχει αξία από μια κληρονομιά ενός πολιτισμού που κατακτήθηκε με αίμα, σε πολύ λίγο, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα αν η κοινωνία υποκύψει εντελώς στον εκφασισμό, όπως βλέπουμε να συμβαίνει ταχύτατα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και σήμερα, ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τον εκφασισμό αυτόν. Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το πουν καθαρά και ξάστερα, αν υποκύπτουν σε επικίνδυνους συμψηφισμούς, θα έχουν και τα ίδια μερίδιο ευθύνης την ώρα της κρίσης.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση