Ο Γιώργος Σιακαντάρης στηρίζει τη Νέα Αριστερά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η «συγγνώμη» στον Χαρίτση γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη αυτού του κόμματος, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες συνάντησης των δυνάμεων της πληθυντικής Αριστεράς (σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά).

Η Νέα Αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης ραγδαίων θετικών αλλαγών».

Με την παραπάνω εκτίμηση, σε μια συγκινητική και βαθιά πολιτική ανάρτηση, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας και συγγραφέας, πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου, του Ινστιτούτου του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την στήριξή του στην Νέα Αριστερά.

Ο Γιώργος Σιακαντάρης αποκαλύπτει, μάλιστα, πως ο Αλέξης Χαρίτσης του έκανε πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά και ζητά …συγγνώμη που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:


«Με είχε ιντριγκάρει το σύνθημα της Νέας Αριστεράς «Επιστροφή στην πολιτική». Θεώρησα πως στην εποχή των «θαυμάτων» της κολυμβήθρας , των πολιτικών που είναι «μακριά από τους πολιτικούς και κοντά στους πολίτες», των κοινότοπων «με την κοινωνία» και άλλων τέτοιων μη πολιτικών συνθημάτων, αυτό το σύνθημα ήταν ό,τι πιο σημαντικό μπορούσε να ειπωθεί .

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς που ολοκληρώθηκε χθες, αποδεικνύει πως εκεί δεν αναφέρουν μόνο την επιστροφή της πολιτικής αλλά και την κάνουν πράξη.

Όλες οι υποψηφιότητες σηματοδοτούν αυτήν την επιστροφή της πολιτικής και τη συνάντησή της με τον κόσμο των ιδεών, της επιστήμης, του ακτιβισμού, της υψηλής μυθιστοριογραφίας και του ανοίγματος σε ευρύτερα από της παραδοσιακής Αριστεράς κοινά.

Τώρα νομίζω πως μπορώ ν’ αποκαλύψω πως είχε γίνει και σε εμένα πρόταση από τη Νέα Αριστερά και προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση να είμαι υποψήφιος.

Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όλους όσοι με πρότειναν και κυρίως τον Αλέξη Χαρίτση και ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα ν’ ανταποκριθώ στην ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση τους.

Φυσικά εξακολουθώ να πιστεύω πως όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη αυτού του κόμματος, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες συνάντησης των δυνάμεων της πληθυντικής Αριστεράς (σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά).

Η Νέα Αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης ραγδαίων θετικών αλλαγών».

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση