Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία δεν δέχτηκαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου στη «σκιά» του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδίκαζε τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως το κράτους δικαίου «είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα μας» μιλώντας για «μεθοδεύσεις και καταγγελίες», ενέργειες που «ενόχλησαν» ώστε να προκαλέσουν τη «σκληρή απάντηση» του Αρείου Πάγου -που εκτέθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων του, να αποφασίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης σε δημόσια καταδίκη του ψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο προκλητικά για «μικροκομματικές σκοπιμότητες που συχνά μπορούν να δημιουργούν και ψευδείς εντυπώσεις και πέρα από μύθους που οδηγούν σε ανυπόστατα συμπεράσματα. Επιμένω σε αυτό καθώς η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών» υποστήριξε.

«Μοιάζει τουλάχιστον παράδοξο κάποιες δυνάμεις στην χώρα μας οι οποίες άλλοτε συντάθηκαν με τα πιο αντί-ευρωπαϊκά, τα πιο αντιλαϊκιστικά συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές των δημοκρατικών αξιών και της δικαιοσύνης. Θα το ξαναπώ για ακόμα μία φορά και είχαμε και την ευκαιρία να το συζητήσουμε με την Πρόεδρο: Τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» αναφερόμενος την θετική έκθεση της για το κράτος δικαίου.

«Κακά τα ψέματα, αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν με την ψήφο των Ευρωπαίων στις επικείμενες εκλογές. Και σε αυτές τις φωνές εμείς αντιτάσσουμε την επέκταση των δικαιωμάτων και την ενίσχυση του πλουραλισμού» είπε και σημείωσε άλλες παρεμβάσεις, όπως η θέσπιση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, και βέβαια τη λίστα του Economist, προκειμένου μάλλον να αντισταθμίσει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου.

«Σκηνοθεσία η μικρή Μαρία» για τον πρωθυπουργό παρά τα ντοκουμέντα

Συνέχισε τα ψέματα επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι η πεντάχρονη που σκοτώθηκε στον Έβρο δεν υπήρξε αναφερόμενος σε «ανύπαρκτες υποθέσεις, όπως αυτή της μικρής Μαρίας, που αποδείχτηκε ότι ήτανε μία σκηνοθεσία αδίστακτων διακινητών μεταναστών» είπε ανερυθρίαστα, παρά τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα.

Σε ό,τι αφορά το μεταταναστευτικό υπογράμμισε την ανάγκη «μιας κοινής ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στην παράνομη διακίνηση των ανθρώπων. Είναι μια στάση αλληλεγγύης μεταξύ των μελών με την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των ευθυνών. Και είναι μια κατεύθυνση την οποία ήδη ευνοεί η πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Κάτι για το οποίο και η κυρία Πρόεδρος προσωπικά αγωνίστηκε πολύ».

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησαν «όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη», λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές που διαμορφώσουν τους συσχετισμούς για την επόμενη πενταετία. «Στοιχήματα γεωπολιτικά, οικονομικά και τεχνολογικά στα οποία η Ευρώπη πρέπει να έχει τις δικές της απαντήσεις. Για αυτό και αποκτά μεγάλη σημασία η οικοδόμηση της στρατηγικής της αυτονομίας όσο και η σφυρηλάτηση της κοινής πορείας των κρατών – μελών της» είπε.

Να  μην «κομματικοποιήσουμε» τη συζήτηση για το κράτος δικαίου θέλει η πρόεδρος

Από την πλευρά της η Μέτσολα εξήρε το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των τελευταίων χρόνων υπογραμμίζοντας την ανάγκη για να αντιμετωπίζονται όλες οι χώρες της Ε.Ε. με τον ίδιο τρόπο.

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του Εθνικιστικού Κόμματος της Μάλτας, είπε σε αυτό το σημείο πως «επιμείναμε να υπάρχει μια έκθεση για το κράτος δικαίου για όλα τα κράτη-μέλη». 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την επιθυμία «να συζητήσουμε με ειλικρίνεια τα θέματα, ώστε να μην εργαλειοποιήσουμε ή κομματικοποιήσουμε τη συζήτηση για το κράτος δικαίου. Σημαντικά είναι τα βήματα που έκανε η Ελλάδα για το κράτος ισότητας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Συγχαίρω την Ελλάδα για την νομοθέτηση ισότητας στο γάμο».

Ανέφερε ότι ενόψει ευρωεκλογών μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την δημοκρατία με την επιστολική ψήφο, είπε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, ενώ εξέφρασε την στήριξή της στον αγροτικό τομέα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, δεν θέλουμε να μείνει κανείς πίσω, είπε σχετικά με τους αγρότες. 

Πληρωμένη απάντηση από την Σοφί Ιντ’ Βελτ

Λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου η Ολλανδή ευρωβουλευτής, Σοφί Ιντ’ Βελτ, σχολίασε χαρακτηριστικά πως: «Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι διακριτά. Πρέπει να πάνε χέρι-χέρι, σε μια δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου υπάρχει ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εργατική Πρωτομαγιά: Μέρα απεργίας, όχι μεταφερόμενης αργίας – Συγκεντρώσεις και ώρες χωρίς ΜΜΜ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τιμώντας...

Εργατική Πρωτομαγιά: «Κύριοι δικαστές……»

*Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος - Τίποτα δεν χαρίστηκε. Το...

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει και...

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Ουαί υμίν υποκριταί!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Γιατί η ατιμωρησία επικρατεί...
Διαφήμιση