Με «προσωπικές δεσμεύσεις» προσπαθεί να «μαζέψει» ο Μητσοτάκης το κρυφό σχέδιο για το ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Μηνά Κωνσταντίνου –

Μπορεί τα τηλεοπτικά κανάλια να πάσχισαν για να διασφαλίσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο «κρυφό» πρόγραμμα για την Υγεία που αποκάλυψαν οι δηλώσεις Πνευματικού, μην αποτρέποντας ωστόσο την αποπομπή του, όμως από το γεγονός πως οι δηλώσεις κατά την περιοδεία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη βόρεια Εύβοια περιστράφηκαν γύρω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποκαλύπτει πως στο Μοσχάτο το… φυσάνε και δεν κρυώνει.

Περίπου την μισή του ομιλία στους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του στην Ιστιαία, στην Αιδηψό και στη Στυλίδα αναγκάστηκε να αφιερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί η πρωτοφανής αναλγησία του κόμματός του για τα ζητήματα της Υγείας και του ΕΣΥ.

Εξάλλου, οι προκλητικές δηλώσεις και η αποπομπή του βουλευτή Ευβοίας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο οποίο έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία, αφού τις προηγούμενες ημέρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρεις θάνατοι πολιτών εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου και των προβλημάτων του ΕΚΑΒ.

Έτσι, έχοντας να αντιμετωπίσει το ξεγύμνωμα της πολιτικής της τετραετούς διακυβέρνησής του, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει να εμφανίζει εαυτόν ως… αθώο του αίματος, μοιράζοντας «προσωπικές δεσμεύσεις για την αναμόρφωση» του ΕΣΥ, και μιλώντας γενικόλογα για «καθολική πρόσβαση».

«Γιατί γίνεται σήμερα και ένας μεγάλο λόγος για το κοινωνικό κράτος, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από την πρώτη στιγμή που καταρτίσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, είπα και δεσμεύτηκα ότι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός δημόσιου, δηλαδή, και δωρεάν συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση» υπογράμμισε υποκριτικά μιλώντας στους πολίτες στην Αιδηψό, την ώρα που όλη την εβδομάδα η κατάσταση διάλυσης του ΕΣΥ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ειδήσεων και των συζητήσεων των πολιτών.

Όπως έκανε και τις προηγούμενες ημέρες, κατά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια,για ακόμα μία φορά απέφυγε να αναφερθεί στους σοκαριστικούς θανάτους των τριών γυναικών, της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη που περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες, της 63χρονης από την Κω που ξεψύχησε σε καρότσα, καθώς και της 63χρονης τουρίστριας στην Χαλκιδική που άφησε την τελευταία της πνοή σε ένα πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν απολογήθηκε ως ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που… παρέδωσε στην υπηρεσιακή το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ σε αυτή την κατάσταση, αλλά εγκαινίασε ήδη την επόμενη γραμμή ανερυθρίαστης επικοινωνίας.

«Δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες, μην έχουμε αυταπάτες. Υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται το ΕΚΑΒ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ για τις δηλώσεις του -αποπεμφθέντος, πλέον- υποψηφίου βουλευτή του, αρκέστηκε να σημειώσει πως «σε περίπτωση που εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα του» και πως «ήταν μια σωστή απόφαση».

«Για εμάς η δημόσια υγεία -θέλω να το ακούσετε και εδώ στην Ιστιαία- είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν “εμείς θέλουμε”, λέει, “να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας”» κούνησε το δάχτυλο στους πολιτικούς του αντιπάλους και στους πολίτες που επικρίνουν την κυβέρνησή του και τα σχέδια της επόμενης.

«Είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να βελτιώσουμε τους χρόνους απόκρισης του ΕΚΑΒ. Να μην χρειάζεται να περιμένει κάποιος μήνες για να κάνει ένα τακτικό χειρουργείο. Όλα αυτά είναι προγράμματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να ξέρετε ότι για εμάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα νέο ΕΣΥ. Θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, γιατί χρειάζονται παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές» είπε μερικές ώρες αργότερα στη Στυλίδα, ωσάν -για μία ακόμα φορά- να πρόκειται για υποψήφιο πρωθυπουργό που διεκδικεί την πρώτη του θητεία από μία ανάλγητη κυβέρνηση.

Μόνο που αυτή η κυβέρνησή ήταν η δική του.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση