Μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έστειλαν χθές για ακόμα μία φορά πλήθη πολιτών από την Αθήνα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στη χώρα μας.

Νέες ινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, κινήματα και αλληλέγγυοι, τη στιγμή που η Λωρίδα της Γάζας δέχεται μπαράζ φονικών επιθέσεων από το Ισραήλ.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

Χιλιάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκαναν προχθες το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα, πήραν μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο, το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα με κυρίαρχο το αίτημα «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Mερικά στιγμιότυπα από τον φακό του Μάριου Λώλου:

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Πάρκο Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές περνούσαν επί μισή ώρα, με κεντρικό σύνθημα, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Στην κεφαλή της πορείας ήταν μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

Το συλλαλητήριο χαιρέτισε η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» τα συνθήματα που ακούστηκαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι κατείγγειλλαν την ελληνική κυβέρνηση «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

Η αστυνομία έκανε λόγο για 5.000 συμμετέχοντες, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως ήταν πολλοί περισσότεροι.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, όπως το ΠΑΜΕ, η ΟΚΔΕ, το ΜέΡΑ25, συλλογικότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. Παρευρίσκεται και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

Στη Θεσσαλονίκη πολιτικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν μαζική πορεία με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

Oι διοργανωτές ζήτησαν ακόμη την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από την περιοχή.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε τουλάχιστον 20 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση