Μάγδα Φύσσα: Φοβάμαι για τα παιδιά… το τέρας είναι εκεί έξω

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, η Μ. Φύσσα υπογραμμίζει ότι το τέρας του φασισμού «δεν έχει φύγει» κι εκφράζει τον φόβο της ότι θα υπάρξουν κι άλλα θύματα.

«Φυσικά και ανησυχώ. Ο φασισμός είναι εκεί έξω. Φοβάμαι για τα παιδιά. Με την ιστορική δικαστική απόφαση καταδικάσαμε μόνο ένα κομμάτι του. Το τέρας είναι εκεί έξω. Δεν έχει φύγει…»

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα στην εφημερίδα «Αυγή», με φόντο την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (στο Εφετείο), την ερχόμενη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι, σε πρώτο βαθμό, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και τα στελέχη της έχουν καταδικαστεί για τις δολοφονικές επιθέσεις που σχεδίασε και εκτέλεσε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέντευξή της η Μάγδα Φύσσα αφού υπογραμμίζει ότι το τέρας του φασισμού «δεν έχει φύγει», εκφράζει τον φόβο της ότι θα υπάρξουν κι άλλα θύματα φασιστικής βίας. 

«Δεν θέλω άλλο θύμα.  Ήδη υπάρχει ένα θύμα. Είναι ο  Άλκης από τη Θεσσαλονίκη. Κάποιος θα πει ότι δεν είναι το ίδιο. Κι όμως, έχει σχέση. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις μαχαίρι και να δολοφονήσεις εάν δεν είσαι σε τέτοια οργάνωση. Είπανε «οπαδική βία».  Όχι. Και η οπαδική βία είναι κομμάτι του φασισμού. Υπάρχει νεκρός στη Θεσσαλονίκη. Φοβάμαι πως θα υπάρξουν κι άλλοι.  Όχι, δεν το θέλω. Δεν το θέλω. Ο αγώνας γίνεται για να σώσουμε τα παιδιά», λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει επίσης ότι ο φασισμός δεν εξαλείφεται μόνο με τις δικαστικές αποφάσεις και το αντιφασιστικό κίνημα. Όπως τονίζει «ένας τρόπος υπάρχει, η “παιδεία”, κι αυτό λείπει από τη χώρα μας.  Όταν στα σχολικά βιβλία δεν υπάρχουν αναφορές στον φασισμό και τον θάνατο εκατομμυρίων από τον Χίτλερ την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, πώς μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει το περιεχόμενο του φασισμού;».

Στην ερώτηση για το εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να προετοιμάζονται για τις εκλογές οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες –οι οποίοι δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα–. η Μάγδα Φύσσα ήταν αφοπλιστική, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να είσαι καταδικασμένος για συμμετοχή στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης -όπως ο Λαγός- και να πληρώνεσαι από το Ευρωκοινοβούλιο, όταν εμάς μας καταδικάσανε να μην μπορούμε να σηκώσουμε το κορμί μας, να δουλέψουμε για να ζήσουμε…. Με φοβίζει και με τρομάζει -ναι, με τρομάζει- που μέσα στην κυβέρνηση βρίσκονται τέτοια στελέχη, που μετακόμισαν από το ένα κόμμα στο άλλο. Πώς να μην με φοβίζει ότι ένα σημαντικό υπουργείο -αυτό της Υγείας- το έχει ο Πλεύρης, που προέρχεται από την Ακροδεξιά; Πώς να μην με τρομάζει ότι σε άλλο υπουργείο είναι επικεφαλής ο Βορίδης, που προέρχεται από την Ακροδεξιά;».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα παράλογα της στεγαστικής κρίσης

Αν εμπιστευόμασταν τυφλά το αόρατο χέρι της αγοράς, όπως...

Βρυξέλλες: Η Ούρσουλα, το «τρίγωνο της Βαϊμάρης», η εναλλακτική του Ντράγκι και ο… Μητσοτάκης!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Έντονο παρασκήνιο κορυφής στις...

Το μήνυμα του Ιράν που δεν θέλουν να διαβάσουν ούτε ο επικίνδυνος Νετανιάχου, ούτε ο υποκριτής Μπάιντεν

Ανεξάρτητα από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της μαζικής επίθεσης του...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...
Διαφήμιση