ΛΑΡΚΟ: Πλατιά σύσκεψη στη Λάρυμνα την Κυριακή 15 Γενάρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία της νέας φάσης κλιμάκωσης του μεγαλειώδους αγώνα που δίνουν για την εργασία και τα δικαιώματά τους βρίσκει το νέο έτος τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν μια σειρά δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σχεδιάζεται να κορυφωθούν με συγκέντρωση στην Αθήνα, το Σάββατο 28 Γενάρη.

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Γενάρη, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής δυνατότητα ανανέωσής τους, και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να γράψει την τελευταία «πράξη» στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι, με ενότητα και συσπείρωση στα Σωματεία τους, προετοιμάζουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση, όπως κάνουν τρία χρόνια τώρα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, μέλη της διοίκησης του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας πραγματοποίησαν περιοδείες στα πόστα, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που έχει ορίσει το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για την Τρίτη 10 Γενάρη, στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού.

Οι αγωνιστικές διεργασίες των Σωματείων στη ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστούν την Κυριακή 15 Γενάρη, οπότε στις 10 π.μ. στο «Ιλιον» θα γίνει μεγάλη σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης. Παράλληλα στη σύσκεψη τα Σωματεία θα ενημερώσουν πλατιά για τις προτάσεις τους σχετικά με την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα ανάπτυξή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα κλιμακωθεί με τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας την Παρασκευή 20 Γενάρη στις 10 π.μ. και θα κορυφωθεί το Σάββατο 28 Γενάρη, με συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. 

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ απηύθυναν προσκλήσεις συμμετοχής στην σύσκεψη της 15ης Γενάρη στα κόμματα του κοινοβουλίου, τις περιφέρειες και τους δήμους (διαβάστε εδώ), καθώς και στα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και λαϊκούς φορείς. (διαβάστε εδώ).

Από την πλευρά του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στη σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 10 το πρωί στον κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, σημειώνοντας ότι, «στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας».

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση