Λαγός του Μητσοτάκη η πρόταση Ιερώνυμου να πάμε σε δημοψήφισμα για τον γάμο ομοφύλων;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι φυγή προς το εμπρός η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να προτείνει προσφυγή στους πολίτες για να αποφασιστεί ο γάμος και η τεκνοθεσία ομοφύλων;

Μπορεί βέβαια να είναι μια φυγή του ίδιου του Αρχιεπισκόπου μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε εντός της Εκκλησίας!

Το ερώτημα τίθεται αφού μετά και τη «μυστική» συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου (Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024) ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει στο Δημόσιο λόγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μάκρης να δώσει μια λύση στο γόρδιο δεσμό ανάμεσα σε εκείνους που έχουν βγει στα κάγκελα εναντίον του γάμου ομοφύλων –ιεράρχες και μη- και σε εκείνους που θέλουν να προχωρήσει η χώρα.

Με τον τρόπο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει λύση στις αντιδράσεις εντός της Εκκλησίας και ταυτόχρονα και εντός της Συντηρητικής Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας εννοείται συμπεριλαμβανομένης.

Είναι άγνωστο τι θα απαντήσει ο πρωθυπουργός και πως θα αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία ωστόσο θα μπορούσε να ήταν μια αμοιβαία επωφελής λύση με τη συντηρητική παράταξη να ξεπερνά ένα σκόπελο που θα μπορούσε να ταράξει τα θεμέλιά της και να προκαλέσει τριγμούς και ανακατατάξεις.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Με μια τέτοια λύση, άσχετα αν δεν μπορείς να θέτεις ανθρώπινα δικαιώματα σε … δημοψήφισμα θα έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση