Κώστας Ζαχαριάδης: Την Κυριακή παίρνουμε στα χέρια μας την πρόκληση «Αθήνα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Κατερίνας Μπρέγιαννη –

Παίρνουμε στα χέρια μας την πρόκληση «Αθήνα»: αυτό είναι το κάλεσμα του Κώστα Ζαχαριάδη στους πολίτες ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής και κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του ομιλίας, σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

Λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Κώστας Ζαχαριάδης σε κλίμα αισιοδοξίας μίλησε στην ΑΥΓΗ για τον βασικό στόχο αυτής της εκλογικής μάχης, που δεν είναι άλλος από την πρόκληση να αποδοθεί ξανά ο Δήμος Αθηναίων στους κατοίκους της πόλης. Ο «δήμαρχος των κατοίκων» είναι η προσωπική του πρόκληση και για να πραγματοποιηθεί, απαιτείται η μαζική συμμετοχή των πολιτών, που θα σφραγίσει τις εξελίξεις στον Δήμο Αθηναίων δίνοντάς του ένα μεγάλο ποσοστό στον πρώτο γύρο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προοδευτική ανατροπή στον δεύτερο.

Η δική του υποψηφιότητα, άλλωστε, όπως συχνά υπενθυμίζει, δεν είναι μια στενά κομματική υποψηφιότητα. Αρκεί κανείς να δει το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης και τους ανθρώπους που περιλαμβάνει, ενεργούς προοδευτικούς πολίτες, με προτάσεις και ανοιχτά μυαλά, πέρα από το στενό κομματικό πλαίσιο.

Βασικός στόχος του Κ. Ζαχαριάδη είναι η Αθήνα να καταστεί μια πόλη ανθρώπινη, πράσινη και ανθεκτική. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι αν αναλάβει δήμαρχος Αθηναίων, η πόλη θα λειτουργεί ορθολογικά και με κανόνες, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους δημότες και στις ανάγκες τους. Παράλληλα, φιλοδοξεί να αλλάξει τη μορφή της Αθήνας ριζικά, με ολιστικές προτάσεις που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα: αύξηση πρασίνου και δημόσιων χώρων Πολιτισμού και αθλητισμού, ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ένα γενναίο πρόγραμμα στέγασης, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κ.ά.

Γενικότερα, και με βάση ένα έντονο σκηνικό αμφισβήτησης στις συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής είτε Αυτοδιοίκησης, ο Κ. Ζαχαριάδης εκτιμά πως σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξει δεύτερος γύρος στους περισσότερους δήμους και περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Open, «για να μπορέσουν να υπάρξουν προοδευτικές πλειοψηφίες, ένας δρόμος υπάρχει: οι προοδευτικές συνεργασίες». Για αυτόν τον λόγο κάλεσε να στηριχθούν οι προοδευτικοί υποψήφιοι αν πάνε στον δεύτερο γύρο, είτε προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε και από το ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε όμως ότι περιμένει να δηλώσει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην προεκλογική καμπάνια που διεξάγει αυτές τις μέρες ο εγκληματίας ναζί της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι το «μαύρο στους φασίστες, μαύρο στους ναζί» είναι αδιαπραγμάτευτο. Ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στο γεγονός ότι με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, και παρά τις προειδοποιήσεις της Ανοιχτής Πόλης, του έχει επιτραπεί «να κάνει κηρύγματα ρατσισμού, σκοταδισμού, μίσους, ενώ σωστά του είχε απαγορευτεί να μετάσχει στις εθνικές εκλογές». «Τι κράτος είναι αυτό, που επιτρέπει σε κάποιον α λα καρτ να κατεβαίνει τις εκλογές;» απόρησε.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση