Κοροϊδία της κυβέρνησης οι μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ / Ίδιες τιμές Μαρτίου με αυτές του Γενάρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Ειρήνης Μιλή –

Επικοινωνιακό τέχνασμα που παραπλανεί το καταναλωτικό κοινό χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας που τέθηκαν σήμερα σε ισχύ.

Καταναλωτές, καθώς και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης μιλούν αναλυτικά στο Dnews και εξηγούν πως ουσιαστικά οι τιμές δεν έχουν μειωθεί αφού είναι οι ίδιες με τον Ιανουάριο του 2024.

Για παράδειγμα όπως λέει ο πρόεδρος η μεζούρα απορρυπαντικού πριν δυο μήνες κόστιζε 0,19 ευρώ, σήμερα στοιχίζει το ίδιο.

Όσον αφορά τις προσφορές 1+1 ο ίδιος αναφέρει πως το προϊόν δεν χαρίζεται αφού όπως έχει αποδειχθεί το μεμονωμένο προϊόν είναι φθηνότερα.

Ιανουάριος 2024

Φεβρουάριος 2024

Μάρτιος 2024

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Dnews:

«Χθες ανέφεραν ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 1500 προϊόντα, σήμερα λένε σε 3000. Τα μέτρα είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης ότι δήθεν θα πέσουν οι τιμές. Προκαλώ τον οποιοδήποτε από την κυβέρνηση να μου πει που έπεσαν οι τιμές. Υπάρχουν φυλλάδια που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ που έχουν συγκεκριμένες τιμές. Ότι τιμή είχε στις αρχές του Ιανουαρίου το 2024 τις ίδιες τιμές έχουμε και τώρα. Η μεζούρα στο απορρυπαντικό είχε 0,19 ευρώ, το ίδιο έχει και σήμερα. Επίσης λένε πως έχουν γίνει 20.000 έλεγχοι, με 40 άτομα. Βλέπω τις τιμές στο ράφι, δεν έχουν πέσει ούτε στο βρεφικό γάλα, ούτε στα φρούτα, στα γιαούρτια, στα τυριά. Τώρα αν εννοεί η κυβέρνηση τις προσφορές ότι είναι πτώση των τιμών δεν ισχύει. Όσον αφορά το 1+1 το ένα πληρώνεις και αγοράζει άλλο ένα. Για παράδειγμα 1+1 αποσμητικό μασχάλης έχει 4,30 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να το έχει 3,34 ευρώ. Άρα δεν στο δωρίζει, σε κοροϊδεύει γιατί έχει αποδειχθεί ότι το μεμονωμένο προϊόν είναι φθηνότερο από το 1+1. Δηλαδή αν αγοράσεις ένα αλεύρι θα το πάρεις το μισό κιλό 0,93 λεπτά. Και σου λέει το 2+1 θα έπρεπε να είναι 1,86 ευρώ, ενώ τώρα έχει 2,44 ευρώ. Είναι απάτη και παραπλάνηση. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αλλάξει τίποτα. Ακόμα ένα ευτράπελο που είδα είναι σπανακοριζο το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα. Το περιεχόμενο είναι σπανάκι από την Τουρκία, ρύζι από την Πολωνία, κρεμμύδι από τη Βουλγαρία και άνηθο από το Βέλγιο. Είναι ένα πολυεθνικό προϊόν που συσκευάζεται στην Ελλάδα. Κάθε μήνα θα μας εξαγγέλουν νέα μέτρα. Το βρεφικό γάλα ενώ μας έλεγαν ότι θα αλλάξει από 1 Μαρτίου δεν έχει αλλάξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι καταναλωτές οι οποίοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά στο πορτοφόλι τους, αντιθέτως κάθε μήνα ο προϋπολογισμός για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ανεβαίνει.

«Δεν είδα καμία διαφορά σήμερα που ήρθα για ψώνια. Όλες οι τιμές είναι στα ύψη. Σε ορισμένα προϊόντα έχουν πέσει οι τιμές 1 με 2 ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πραγματική και ουσιαστική διαφορά από τις αρχές του 2024. Είναι σαν την εκπτώσεις που πριν ξεκινήσουν τα καταστήματα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων. Μας κοροϊδεύουν και εμείς τους ανεχόμαστε», σημειώνει στο Dnews, ο κ. Αλέξανδρος.

Η κ. Κατερίνα μητέρα δυο παιδιών υποστηρίζει ότι οι τιμές στο βρεφικό γάλα παραμένουν πολύ υψηλές.

«Μόνο μέτρα κατά της ακρίβειας δεν είναι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το τελευταίο εξάμηνο η τιμή στο βρεφικό γάλα έχει ξεπεράσει κάθε λογική. Το ότι σε κάποιες ετικέτες έχει μειωθεί 2 ευρώ σε σχέση με τον Φλεβάρη εμένα δεν μου λέει κάτι. Το μωρό μας είναι 5 μηνών. Και μόνο για το γάλα θέλουμε πάνω από 130 ευρώ το μήνα. Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω ακόμα δουλεύει μόνο ο σύζυγος μου ο οποίος κάνει δύο δουλειές αλλά και πάλι δεν φτάνουν. Μας κλέβουν κανονικά και η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα, κάθε φορά ανακοινώνει και από κάτι ανούσιο», καταλήγει.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση