Καταθέτει ο Θανάσης Κουκάκης στον Άρειο Πάγο για τις παρακολουθήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ποτέ δεν είναι αργά». Έτσι είχε υποδεχθεί την κλήση του από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόλις την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, που από τον περασμένο Απρίλιο είχε καταγγείλει την παρακολούθησή του επί 2,5 μήνες – από τις 20 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου του 2020 – από την ΕΥΠ, που υπάγεται πλήρως στον πρωθυπουργό. Σήμερα ο Θανάσης Κουκάκης, που έπεσε θύμα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, πέρασε το κατώφλι του Ισίδωρου Ντογιάκου και αναμένεται να του ζητήσει επτά ενέργειες, στις οποίες θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για να πέσει φως στην σκοτεινή υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κουκάκης αναμένεται να καλέσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση για τα εξής:

  1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθησή του και με ποια αιτιολογία.
  2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης του, την ίδια ημέρα που αιτήθηκε στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθείται (12/8/2020).
  3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών του και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. «Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου» τονίζει.
  4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
  5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχει ο ίδιος ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.
  6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους)  και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
  7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε για περίπου τρεις ώρες ο Τάσος Τέλλογλου με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών. Ο δημοσιογράφος κλήθηκε μετά από πρόσφατη αναφορά του για το ενδεχόμενο παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση