Κασσελάκης στους φορείς της Εστίασης: «Ο Μητσοτάκης μιλούσε για μείωση φόρων, τώρα επιβάλλει χαράτσια»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή με την Estiasi Greece και με προέδρους Σωματείων της εστίασης από όλη την Ελλάδα με κύριο θέμα το φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει: «Η κυβέρνηση «41%» συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες» και προσθέτει πως  «80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι και όλοι οι καταναλωτές, κεραυνοβολημένοι από την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%».

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Συναντήθηκα διαδικτυακά με 22 σωματεία – τη βάση του κλάδου της εστίασης. 80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι και όλοι οι καταναλωτές, κεραυνοβολημένοι από την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%.

Η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας.

Η κυβέρνηση «41%» συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες.»

Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε προεκλογικά για μείωση φόρων και τώρα επιβάλλει χαράτσια

Μιλώντας με τους εκπροσώπους του κλάδου, ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε αρχικά τα μεγέθη του: 80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, καθοριστική συμβολή στο ΑΕΠ, καθώς και ένα ολόκληρο «οικοσύστημα» γύρω από το οποίο βιοπορίζεται ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. «Δεν είναι είδος πολυτελείας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και «σε καμία περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν πρέπει να είναι τιμωρητική προς την εστίαση», κατέληξε.

«Έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο πρωθυπουργός δεν σας είχε πει τίποτα γι’ αυτά τα σχέδια προεκλογικά. Έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο, οριζόντιο χαράτσι, με αυθαίρετα κριτήρια», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για να προσθέσει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάνει “κωλοτούμπες”. Και στις προηγούμενες εκλογές, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε μετά. Δεν πειράζει, εμείς θα είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους Έλληνες. Η αλήθεια για την εστίαση είναι ότι εσείς έχετε μπροστά σας να ανεβείτε ένα βουνό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε τις αποκαλυπτικές κυβερνητικές δηλώσεις, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τους μεγάλους, που έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, για να αναρωτηθεί: «εσείς πώς να έχετε πρόσβαση σε τραπεζική πίστωση όταν πρέπει να πληρώνετε οριζόντια μέτρα;».

Αναφέροντας ότι το νέο φορολογικό χαράτσι μπορεί να φτάσει και τις 2.400 ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «τιμωρεί συγχρόνως και τον καταναλωτή» και σημείωσε: «Το νομοσχέδιο είναι άδικο, το λένε όλοι οι φορείς. Η κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση που την είχε κρύψει προεκλογικά. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς το δίκαιο σύστημα είναι έσοδα – έξοδα και όχι αυθαίρετα νούμερα. Και για ποιο λόγο να υπάρχει προκαταβολή φόρου εισοδήματος, όταν δεν ξέρεις τι εισόδημα θα έχεις την επόμενη χρονιά; Έχουμε ένα τεράστιο «μαξιλάρι» -είπε ο Στέφανος Κασσελάκης- μπορούμε να δώσουμε μια ανάσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει ενιαία οριζόντια φορολόγηση, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, επικεντρώθηκαν στις αρνητικές συνέπειες των διατάξεών του, που οδηγούν στην αυθαίρετη αύξηση της φορολόγησης και δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την οικονομική κρίση που προηγήθηκε, την ενεργειακή που ακολούθησε και την κρίση ακρίβειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας για «τεράστιες ζημιές του κλάδου που δεν έχουν επουλωθεί», καθώς «ακόμη πληρώνουμε τα χρέη της πανδημίας», εκπρόσωπος των επαγγελματιών τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ πάντα οδηγεί σε πτώση της δουλειάς. Μέχρι και το ενδεχόμενο παύσης της πώλησης αναψυκτικών, αναφέρθηκε.

Οι εκπρόσωποι της Εστίασης παρέθεσαν τις θέσεις τους και για τα εργασιακά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τον ορισμό ανώτατου πλαφόν στις εισφορές και την καθιέρωση νέων ειδικοτήτων. Στο διοικητικό πεδίο αναφέρθηκαν στα ζητήματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στην αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους κανόνες και άδειες αιγιαλού, στα ωράρια των καταστημάτων.

Πηγή: documentonews.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση