Καίγεται η χώρα και κοροϊδεύουν! Ανακοίνωσαν αγορά drones για επιτήρηση δασών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η χώρα καίγεται εδώ και δυο εβδομάδες! Ειδικά ο Έβρος και το δάσος της Δαδιάς που και πέρυσι είχε καεί! Φέτος το απτελειώνουν…Τι έκαναν από πέρυσι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι; Απολύτως τίποτα και δεν χρειάζονται ούτε εξηγήσεις, ούτε αναλύσεις. Η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε δικαιολογίας τους και γι΄ αυτό γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι και λένε σενάρια.

Μετά από την ασύλληπτη καταστροφή ο πρωθυπουργός εξήγγειλε… evros-pass και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Αντιπτέραρχος ε.α και πρώην Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς ,ανακοίνωσε στη Βουλή ότι ΘΑ πάρουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την «επιτήρηση των δασών»! Θα είναι αυτά που είχε ανακοινώσει ο Χρήστος Στυλιανίδης, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκαμε να τα πάρει. ΘΑ τα πάρει τώρα…Μας κοροϊδεύουν…

Τι είπε ο Ε.Τουρνάς σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«Στο πρόγραμμα ΑΙΓΗΣ υπάρχει ξεχωριστή πρόβλεψη για την αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών για την επιτήρηση των δασών μας» ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «ΝΙΚΗΣ», Τάσου Οικονομόπουλου.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι σύντομα ο διαγωνισμός για την απόκτηση νέων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ) για την επιτήρηση των δασών θα είναι έτοιμος για να «τρέξει», όπως σύντομα θα βγει και διαγωνισμός για την απόκτηση των 400 νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΠΟΥ, ενώ προχωράει και η προμήθεια των ελικοπτέρων. Καθώς ο σχεδιασμός μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα και να καλύπτει όλες τις παραμέτρους.

Ο κ. Τουρνάς επισήμανε πως στο πρόγραμμα «ΑΙΓΗΣ» υπάρχει ξεχωριστή πρόβλεψη για την αγορά ΜΕΑ. Σήμερα σε όλη τη χώρα το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει ένα σύνολο 9 ομάδων συστημάτων Μη Επανδρωμένων Σκαφών που έχουν αναπτυχθεί στις περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης στο Ηράκλειο και στα Χανιά και στο Βόρειο Αιγαίο στη Σάμο. Οι μονάδες αυτές στελεχώνονται συνολικά από 42 χειριστές και διαθέτουν 29 συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Επιπρόσθετα, τα ανωτέρω συστήματα χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται, επιτηρώντας περιοχές πυροσβεστικού ενδιαφέροντος κυρίως ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων.

Ο βουλευτής της «ΝΙΚΗΣ» Τάσος Οικονομόπουλος, επισήμανε ότι το κόστος πτήσεων των ΜΕΑ είναι πολύ μικρότερο από αυτό των ελικοπτέρων και αεροσκαφών. Παρατήρησε ότι η Ουκρανία εν μέσω πολέμου με 90 εκατ. ευρώ απέκτησε δικό της εργοστάσιο παραγωγής drone. Θα μπορούσαμε, είπε ο βουλευτής «και εμείς να έχουμε δικό μας εργοστάσιο κατασκευής ΜΕΑ που θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας, να έχουμε ανταλλακτικά και να είμαστε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος θα μπορούσε να είχε προωθηθεί αντί για το πολυδάπανο πρόγραμμα «Anti-nero 2», που όπως υποστήριξε, είναι «μια τρύπα στο νερό» καθώς ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια για την προστασία του 0,1% του δασικού πλούτου της χώρας. Ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι «να πάμε να αγοράσουμε και πάλι ΜΕΑ πράγμα που σημαίνει ότι θα ξοδέψουμε πολλά λεφτά και μετά πάλι δεν θα έχουμε ανταλλακτικά» προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε με την τεχνολογία των συμμάχων μας να παράσχει δικά μας ΜΕΑ για να προστατεύσουμε τα δάση μας».

Πηγή: militaire.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση