Και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Θανάσης Καρτερός – Τι Κυριακή κι’αυτή η 15η του Μάη! Χιλιάδες πρόσωπα που δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό να παρελαύνουν για να ψηφίσουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Και διπλάσιοι ή τριπλάσιοι για να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμέτοχοι και συναγωνιστές της μεγάλης, δύσκολης, ανηφορικής προσπάθειας να αλλάξει η μελανή κατάσταση που ζούμε, να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά η κοινωνία μας, να αποκτήσει υπόσταση ο πόθος και η προσδοκία της δικαιοσύνης. Χαρούμενοι που συναντήθηκαν ο ένας με τον άλλο, παλιοί σύντροφοι και γνώριμοι, νέοι στα πρώτα τους ελεύθερα βήματα στην πολιτική, μεγαλύτεροι με την πείρα και τις ρυτίδες στο βιογραφικό τους.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας έβαλε από ανεξίτηλη σφραγίδα όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πολιτική. Σφραγίδα συμμετοχής, θέλουν δεν θέλουν οι τεχνικοί της εξουσίας. Πόρτα που βγάζει την πολιτική από τις κάμαρες των κομμάτων και επιχειρεί να την οδηγήσει στην κοινωνία. Εκεί που ο λογαριασμός είναι αναμέτρηση με τον διάβολο. Το σούπερ μάρκετ είναι βάσανο, ο μανάβης αγωνία και ο σπιτονοικοκύρης φόβος. Εκεί που το «δεν βγαίνουμε» είναι κοινός τόπος και καθορίζει ψυχολογίες και συμπεριφορές. Εκεί που τα παιδιά βαφτίζονται στην αγωνία και την οργή των γονιών. Εκεί που η συμμετοχή, η στράτευση, αποκτούν το νόημά τους.

Και τι εμπόδια θα έπρεπε να περάσει ο καθένας και η καθεμιά για να φτάσει μέχρι την κάλπη! Τη συστηματική απόκρυψη. Τη διαστροφή της εχθρικής προπαγάνδας. Τα παραμύθια με δράκο τον λαϊκισμό, τον πήχη, τα δεκαπεντάχρονα, τις δήθεν εμφύλιες συγκρούσεις. Όλα στο παζάρι για να κρατηθεί ο κόσμος μακριά από όσα τον αφορούν, να μηρυκάζει ειδήσεις της συμφοράς από τα κανάλια, να εθιστεί στη virtual πραγματικότητα που βολεύει τον Μητσοτάκη και τους σπόνσορες. Τι ανακατεύεσαι, καημένε, όλοι ίδιοι είναι. Κι αφού είναι όλοι ίδιοι, άσε τους πολύ ίδιους να αναθέτουν απευθείας στον εαυτό τους τα ταμεία, τους διορισμούς, τις φιλικές προσφορές και τη χώρα. Με έκπτωση.

Χιλιάδες και χιλιάδες είπαν στις 15 του Μάη, όχι στον καναπέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον άλλο κόμμα, άλλου είδους κόμμα, άλλης μαζικότητας κόμμα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια στρατιά από μέλη – μετόχους. Και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική…

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση