Η Τουρκία κατοχύρωσε στην Ε.Ε. τον εμπορικό όρο «Τουρκικό Αιγαίο» – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανοίγει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων (EUIPO) να αναγνωρίσει, έπειτα από αίτημα της Άγκυρας, τον εμπορικό όρο «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean). Ερωτήματα τίθενται πώς ελήφθη αυτή η απόφαση και πώς ενήργησε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση.

Ο όρος κατοχυρώθηκε έπειτα από αίτημα του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού και θα έχει ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 έως τον Ιούλιο του 2031.

Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η EUIPO αναγνώρισε τον όρο «Turkey» για τουριστικούς σκοπούς και έδωσε την άδεια να χρησιμοποιείται συνδυαζόμενος με το Αιγαίο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ακολουθεί το σχετικό διαφημιστικό βίντεο του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού:

«Όχι» -προσωρινά- από τις ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ, απέρριψε τον Ιούνιο το σχετικό αίτημα να αναγνωριστεί ο όρος, με την αιτιολογία ότι υπήρχαν λάθη στην αίτηση και έδωσε περιθώριο 6 μηνών στις τουρκικές αρχές να υποβάλουν εκ νέου αίτημα.

Πάντως, ο εμπορικός όρος «Turkaegean» εμφανίζεται ενεργός σε Αυστραλία, Μπρουνέι, Ιαπωνία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ εκκρεμούν αιτήσεις σε ακόμη 15 χώρες.

Γ. Κατρούγκαλος: «Επιθετικό» σήμα, απαράδεκτη η αποδοχή του από την Ε.Ε.

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Ναυτεμπορικής», και στο συγκεκριμένο γεγονός, με ανάρτησή του στο Τwriter, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρει τα εξής:

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Στράτος Φαναράς: «Δεν αρκεί ένα αντιΝΔ μέτωπο για την επόμενη μέρα του κομματικού συστήματος»

*Συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου - Έρευνα της Metron Analysis εντοπίζει την...

Πυρά Εξαδάκτυλου κατά Άδωνι: Μην διώξεις τους ανθρώπους από τα νησιά – Σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι και τα γαλάζια στελέχη έχουν φτάσει στο σημείο να προειδοποιούν...

Ανδρέας Ξανθός: «Ανένδοτος αγώνας» για τη δημόσια περίθαλψη

Η αποδιοργάνωση και τα διαλυτικά φαινόμενα που επικρατούν στο...

Λάστιχο το ωράριο εργασίας, η κυβέρνηση κοροϊδεύει και οι βιομήχανοι τρίβουν τα χέρια τους

«Δεν υπάρχει 6ήμερη εργασία, είναι "έκτακτη βάρδια"». «Το 5ήμερο...
Διαφήμιση