Η Νέα Αριστερά θυμίζει τι προηγήθηκε της αθώωσης των 13 «Νερώνων» στον Έβρο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» σχετικά με την πλήρη απαλλαγή των 13 προσφύγων και μεταναστών που είχαν απαγάγει οι τρεις αυτόκλητοι σερίφηδες τον περασμένο Αύγουστο στην Αλεξανδρούπολη, η Νέα Αριστερά θυμίζει όσα είχαν προηγηθεί. 

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής «είχε σπεύσει τότε να υιοθετήσει το ρατσιστικό αφήγημα περί εμπλοκής μεταναστών και προσφύγων σε εμπρησμούς. Στην κυβέρνηση έβαλε πλάτη, ως δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης. Ο τελευταίος μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι ήταν παρών στην παράνομη “σύλληψη”».

Όπως υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά, πολύ σύντομα «στήθηκε ένα ακροδεξιό ρουλεμάν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ελληνική Λύση που δικαιολογούσε την απαγωγή 13 ανθρώπων σε μια ευρωπαϊκή χώρα, οι οποίοι δεν υπέστησαν μόνο αυτή την παράνομη ενέργεια, αλλά οδηγήθηκαν και στη φυλακή αμέσως μετά! Εκείνες τις ημέρες είχε ζητηθεί η παραπομπή του Πάρη Παπαδάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, όμως έκτοτε παραμένει άγνωστο αν, πότε και τι αποφάσισε η Επιτροπή». 

Καταλήγοντας, η Νέα Αριστερά επισημαίνει με νόημα ότι πρόκειται για άλλη μια υπόθεση «που σε κάθε της πλευρά εξηγείται η καταδίκη της Ελλάδας των Μητσοτάκη και Βελόπουλου για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση