Επικίνδυνη εξέλιξη η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απέπλευσε λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα» με τελικό προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», όπως αποφασίστηκε σήμερα από το ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι της επί τρεις μήνες.

Η ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προβλέπει επίσης ότι το επιχειρησιακό κέντρο θα είναι στη Λάρισα. Διοικητής των επιχειρήσεων έχει διοριστεί ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης. Ο υποδιοικητής είναι Γάλλος και την εν πλω διοίκηση έχει η Ιταλία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, καθώς η χώρα αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την ώρα απειλείται γενική ανάφλεξη. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απειλούν ευθέως όσες δυτικές χώρες εμπλέκονται στον πόλεμο, λαμβάνοντας θέση υπέρ του Ισραήλ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι «η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστολή της φρεγάτας “Ύδρα” άμεσα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά επιπλέον καθιστούν το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε στόχο αντιποίνων. Καμμία εμπλοκή, με κανένα τρόπο στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποστολή «Aspides», «οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι. Εάν ένα πλοίο δεχθεί επίθεση, θα απαντήσει». Αυτό δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες στις 16 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει στενός συντονισμός με όλους όσοι βρίσκονται τριγύρω στην περιοχή γιατί είναι ένα πολύ γεμάτο μέρος του ωκεανού».

Στην περιοχή θα υπάρχουν δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ισπανία. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση